Plnené kuracie prsia

Rýchle plnené kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: siuuu

Jednoduché, rýchle a chutné. Občas, teda čím som staršia, tak čoraz častejšie sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, ale jesť sa musí, takže sa snažím pripraviť niečo jednoduché ale chutné.

4
porcie
5-10 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia (neprekrajujeme - treba taký hrubší kúsok) umyjeme, osušíme a zvrchu urobíme 4-5 hlbších šikmých zárezov tak, aby sme mäso úplne neprekrojili.
  2. Do zárezov vložíme kúsky sušenej (alebo inej) šunky, kúsky syra a cherry paradajok (alebo inej zeleniny podľa chuti - paprika, cibuľa, cesnak, cuketa, ...). Ochutíme soľou, korením a sušenými bylinkami.
  3. Prsíčka preložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a v rúre zohriatej na 190 °C pečieme 15 - 20 minút. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky mäsa aj toho, ako tá - ktorá rúra pečie, takže treba vyskúšať napríklad kovovou ihlicou.
  4. Podávame s prílohou podľa chuti - ja najčastejšie robievam iba so zeleninovým šalátom, ako rýchlu večeru. Ale výborná bude aj zemiakový kaša, ryža, kuskus a podobne.