Plnené kuracie prsia
Rýchle plnené kuracie prsia (fotorecept)
Autor receptu: siuuu
Jednoduché, rýchle a chutné. Občas, teda čím som staršia, tak čoraz častejšie sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, ale jesť sa
musí, takže sa snažím pripraviť niečo jednoduché ale chutné.
4 porcie |
5-10 minút príprava |
15-20 minút na 190 °C |
Postup
- Kuracie prsia (neprekrajujeme - treba taký hrubší kúsok) umyjeme, osušíme a zvrchu urobíme 4-5 hlbších šikmých zárezov tak, aby sme mäso úplne neprekrojili.
- Do zárezov vložíme kúsky sušenej (alebo inej) šunky, kúsky syra a cherry paradajok (alebo inej zeleniny podľa chuti - paprika, cibuľa, cesnak, cuketa, ...). Ochutíme soľou, korením a sušenými bylinkami.
- Prsíčka preložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a v rúre zohriatej na 190 °C pečieme 15 - 20 minút. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky mäsa aj toho, ako tá - ktorá rúra pečie, takže treba vyskúšať napríklad kovovou ihlicou.
- Podávame s prílohou podľa chuti - ja najčastejšie robievam iba so zeleninovým šalátom, ako rýchlu večeru. Ale výborná bude aj zemiakový kaša, ryža, kuskus a podobne.