Rýchla kuracia polievka (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová, je taká výdatná že poslúži nielen ako polievka, ale aj ako hlavné jedlo. Preto ju rada robím v čase, keď chodíme na výlety do prírody a po príchode domov je treba rýchlo niečo teplé do brucha.
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Základ tejto polievky je kuracie mäso, sójová omáčka, čínska zelenina a ryžové slíže, teda veci ktoré môžeme mať v komore alebo v mrazáku. Ostatné ako pór, šampiňóny môžete dať ale aj nemusíte. Takisto kuracie prsia môžete nahradiť uvareným slepačím mäsom. Dôležité je, aby mäso bolo nakrájané na veľké kocky, aby sa v polievke nestratilo.
- Kuracie prsia pokrájame na väčšie kúsky, polejeme sójovou omáčkou a necháme marinovať 5 minút. Mäso sprudka urestujeme, pridáme pór nakrájaný na kolieska, hríbiky, mrazenú zeleninu, zalejeme vriacou vodou, pridáme bujón, dochutíme. Hneď ako polievka zovrie pridáme slíže a odstavíme zo sporáka.
- Prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať, slíže sa nesmú variť.