Rýchla kuracia polievka (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Táto polievka je veľmi rýchlo hotová, je taká výdatná že poslúži nielen ako polievka, ale aj ako hlavné jedlo. Preto ju rada robím v čase, keď chodíme na výlety do prírody a po príchode domov je treba rýchlo niečo teplé do brucha.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Základ tejto polievky je kuracie mäso, sójová omáčka, čínska zelenina a ryžové slíže, teda veci ktoré môžeme mať v komore alebo v mrazáku. Ostatné ako pór, šampiňóny môžete dať ale aj nemusíte. Takisto kuracie prsia môžete nahradiť uvareným slepačím mäsom. Dôležité je, aby mäso bolo nakrájané na veľké kocky, aby sa v polievke nestratilo.
  2. Kuracie prsia pokrájame na väčšie kúsky, polejeme sójovou omáčkou a necháme marinovať 5 minút. Mäso sprudka urestujeme, pridáme pór nakrájaný na kolieska, hríbiky, mrazenú zeleninu, zalejeme vriacou vodou, pridáme bujón, dochutíme. Hneď ako polievka zovrie pridáme slíže a odstavíme zo sporáka.
  3. Prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať, slíže sa nesmú variť.