Rýchla fazuľová

Autor receptu: 58vlasta

Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože najradšej varím recepty, ktorých varenie trvá minimum času. Naučila som ju variť aj môjho syna, ktorý je v zahraničí a kde tam dostane kyslú fazuľovú? To jeho mňam nemá chybu. A čo viac k tomu dodať? Vyskúšaj

4-6
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olej dáme pokrájanú cibuľu, cesnak a slaninu alebo klobásu. Opečieme, kým nie je cibuľa sklovitá. Pridáme hladkú múku, chvíľu miešame, pridáme ml. papriku, zamiešame a zalejeme vodou. Kým začne vrieť, očistíme zemiaky a pokrájané na kocky dáme variť do cibule. Pridáme všetky pochutiny okrem octu.Vvaríme, kým nie sú zemiaky mäkké. Ak je klobása pikantná, nemusíme dávať korenie.
  2. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme fazuľu z konzervy, prevaríme a pridáme smotanu, zmiešanú s asi 1 lyžicou octu a 1 lyžičkou cukru. Ak chceme hustejšiu polievku, dáme do 1 dl vlažnej vody trochu hladkej múky a ešte prevaríme.
  3. Ochutnáme, ak treba dochutíme podľa vlastnej vôle. Podávame s chlebom alebo bez.