Rýchla fazuľová
Autor receptu: 58vlasta
Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože najradšej varím recepty, ktorých varenie trvá minimum času. Naučila som ju variť aj môjho syna, ktorý je v zahraničí a kde tam dostane kyslú fazuľovú? To jeho mňam nemá chybu. A čo viac k tomu dodať? Vyskúšaj
4-6 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olej dáme pokrájanú cibuľu, cesnak a slaninu alebo klobásu. Opečieme, kým nie je cibuľa sklovitá. Pridáme hladkú múku, chvíľu miešame, pridáme ml. papriku, zamiešame a zalejeme vodou. Kým začne vrieť, očistíme zemiaky a pokrájané na kocky dáme variť do cibule. Pridáme všetky pochutiny okrem octu.Vvaríme, kým nie sú zemiaky mäkké. Ak je klobása pikantná, nemusíme dávať korenie.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme fazuľu z konzervy, prevaríme a pridáme smotanu, zmiešanú s asi 1 lyžicou octu a 1 lyžičkou cukru. Ak chceme hustejšiu polievku, dáme do 1 dl vlažnej vody trochu hladkej múky a ešte prevaríme.
- Ochutnáme, ak treba dochutíme podľa vlastnej vôle. Podávame s chlebom alebo bez.