Rýchla černicová torta

dankajeska - bez fotkydankajeska, 8. marca 2012

Odkedy som sa stala matkou a náš malý Peťko už papa všetkú zeleninu a ovocie, väčšinou z domácej produkcie, sa snažím varit aj piecť zdravšie. Zobraziť celý popisOdkedy som sa stala matkou a náš malý Peťko už papa všetkú zeleninu a ovocie, väčšinou z domácej produkcie, sa snažím varit aj piecť zdravšie. A kedže babka s dedkom sú naši pestovatelia a v mrazničke máme bohaté zásoby mrazeneho ovocia, medzi nimi aj černice, tak som rýchlo skombinovala tento chutný a zdravý dezert na nedelné popoludnie, ktorý chutil najviacej našemu 18mesačnemu drobcovi:-)

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
3 PL
2 PL
1 ČL
0,4 dcl (olej)
0,4 dcl vlažná
30 ks
: uvarená melta káva
Ovocný puding:
600 g
2 PL
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme spolu s trstinovým cukrom na tuhý sneh. Potom postupne primiešavame žltky, preosiatu múku spolu s kypriacim práškom do pečiva, prilejeme maslo, vodu a nakoniec javorový sirup. Vylejeme na okrúhlu tortovú formu vystlanú papierom na pečenie a pečieme 30-40 minút na 180°C.

  2. 2

    Uvaríme si meltu podľa návodu a vychladený tortový korpus polejeme 6-7PL melty. Zvyšnú si popíjame počas pečenia:-)

  3. 3

    Černice necháme rozmraziť na miernom ohni. Pomaly povaríme (5-10minut), kým nepustia dostatok šťavy. V 2dcl vody rozmiešame 2Zlate Klasy a primiešame k černiciam. Miešame kým nám masa nezačne tuhnúť (2-3minútky) a rýchlo ju vylejeme na tortovu formu, ktorej kraje sme ešte vyložili piškotami. Dáme na studené miesto vychladnút. Vrch môžeme ozdobiť kúskami orechov, prípadne postruhanými orechami, strúhanou čokoládou alebo podľa fantázie.

Diskusia k receptu

tykadielko
krásna tortička....páčia sa mi ingrediencie, z ktorých si upiekla zdravú tortičku ....mňam :D
dorisa
ovocné mám rada, černice a iné drobné ovocie su moje...naj.
danielas
Dobrý nápad,kvalitné suroviny,pekná práca,máš moje uznanie :) :) :)
bejgi
koláčik vyzerá dobre a zdravo :) @Dankajeska , mohla by si prihodiť zopár z tých zásob ovocia, keď už máš taký dobrý a kvalitný zdroj? :)))
tothka
Tak ťa tu Danka pekne vítam a pridaj ešte zopár takýchto super dobrotiek.
3sandra3
mňááááááááám,,,, tá je úžasná.... ovocné milujeme
ruzova
ukladam, vyzera skvelo, len rozmyslam ako budem prat saty po detoch
dankajeska
Ďakujem Vám všetkým pekne za milé privítanie. Torta je naozaj vhodná pre tých čomiluju ovocie a nemusia veeelmi sladke dezerty. Ruzova....ked sme v lete začali papat černice, teda Petko, mal vtedy 10mesiacov, tak si vieš predstavit tie flaky, odporúčam hned namočiť do studenej vody a potom prat....a tortičkou som ho tentokrát krmila ja, kedže sme boli vychystaný na návštevu, aby som nemusela prezliekat :-):-)černice sa daju nahradit akýmkolvek bobulovým ovocím, prípadne struhanými jablčkami:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia