Foto: dankajeska
Odkedy som sa stala matkou a náš malý Peťko už papa všetkú zeleninu a ovocie, väčšinou z domácej produkcie, sa snažím varit aj piecť zdravšie. Zobraziť celý popisOdkedy som sa stala matkou a náš malý Peťko už papa všetkú zeleninu a ovocie, väčšinou z domácej produkcie, sa snažím varit aj piecť zdravšie. A kedže babka s dedkom sú naši pestovatelia a v mrazničke máme bohaté zásoby mrazeneho ovocia, medzi nimi aj černice, tak som rýchlo skombinovala tento chutný a zdravý dezert na nedelné popoludnie, ktorý chutil najviacej našemu 18mesačnemu drobcovi:-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
0,4 dcl (olej) |
|
0,4 dcl vlažná |
|
30 ks |
|
: uvarená melta káva |
|
Ovocný puding: | |
600 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme spolu s trstinovým cukrom na tuhý sneh. Potom postupne primiešavame žltky, preosiatu múku spolu s kypriacim práškom do pečiva, prilejeme maslo, vodu a nakoniec javorový sirup. Vylejeme na okrúhlu tortovú formu vystlanú papierom na pečenie a pečieme 30-40 minút na 180°C.
- 2
Uvaríme si meltu podľa návodu a vychladený tortový korpus polejeme 6-7PL melty. Zvyšnú si popíjame počas pečenia:-)
- 3
Černice necháme rozmraziť na miernom ohni. Pomaly povaríme (5-10minut), kým nepustia dostatok šťavy. V 2dcl vody rozmiešame 2Zlate Klasy a primiešame k černiciam. Miešame kým nám masa nezačne tuhnúť (2-3minútky) a rýchlo ju vylejeme na tortovu formu, ktorej kraje sme ešte vyložili piškotami. Dáme na studené miesto vychladnút. Vrch môžeme ozdobiť kúskami orechov, prípadne postruhanými orechami, strúhanou čokoládou alebo podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu