Rybie filé v lístkovej perinke
Autor receptu: nikol156
Ryby máme veľmi radi a preto dosť často pripravujem na obed. Tento recept je
kombinácia všetkého čo máme radi.
6 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Lístkové cesto vyvaľkáme a natrieme okraje vajíčkom (bude nám slúžiť ako lepidlo). Na cesto položíme špenát, ktorý pripravíme nasledovne: na masle podusíme trošku špenát, ochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom. Trošku podusíme a nakoniec prilejeme smotanu a necháme ho trošku zahustiť. Na špenát dáme miešanú zeleninu, ktorú tiež podusíme na troške masla. Nakoniec dáme na zeleninku rybu, ktorú sme posolili a okorenili čiernym korením.
- Na úplný záver lístkové cesto preložíme cez rybu a uzavrieme perinku. Môžeme urobiť jednu veľkú perinku alebo viac menších. Natrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme do zlata.