Rybacia kapustnica

Autor receptu: jules5

Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň.Využijem všetko ,čo ponúka kapor,teda okrem mäsa na vysmážanie alebo pečenie.Je to hlava a vnútornosti.Recept som skúsil variť sám,predtým som zo zbytkov kapra varieval polievku.

5
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rybacie hlavy bez očí a žiabrov dáme variť asi do 4l vody,pridáme soľ,celé korenie,1cibuľu a 2str.cesnaku.Asi po pol hod. hlavy vyberieme,vývar precedíme a vychladnuté hlavy oberieme.
  2. Do vývaru vložíme kapustu,sušené huby a obraté mäso z hláv.Na panvici osmažíme cibuľu,pridáme pokrájané vnútornosti,po chvíli pridáme pretretý cesnak,o chvíľu červ.mletú papriku.Ešte podusíme,dochutíme soľou a č.ml.korením.Podlejeme vodou a vlejeme do vývaru.
  3. Cvíľu varíme,pridáme čili omáčku,mrkvu a petržlen a dovaríme.