Rybací paprikáš

Autor receptu: crazyinka

Nedávno sme kúpili aljašsku tresku v akcii - a rozmýšlali sme, ako ju pripraviť..Našla som recept z jedného časopisu - a troška som si to upravila po svojom..a celkom chutilo :))

Suroviny

Postup

  1. Mrazenú tresku necháme rozmraziť. Na panvici rozpustíme maslo, posolíme ho. Pridáme tresku polámanú na drobné kúsky(prípadne v celku) a po uvarení rozdrobiť). Opečieme ju na masle z oboch strán a dusíme pod pokrievkou asi 10 min. sem tam môžme premiešať..
  2. Uvarenú tresku odložíme bokom, vo výpeku opražime cibuľu. Neskôr pridáme roztlačený cesnak a poprášime mletou červenou sladkou paprikou. Zalejeme vývarom, krátko povaríme, pridáme paradajkový pretlak, cukor - podľa chuti a necháme povariť. Môžme zahustiť hladkou múkou. Pridáme uvarenú tresku, dochutíme soľou, prípadne bylinkami, petržlenovou vňaťou a necháme krátko povariť..
  3. Podávame so zemiakmi :) dobrú chuť..