Ryba v jogurtovej omáčke

Autor receptu: slawek

Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je filé. Stonkový zeler v kombinácii s bielym jogurtom ozvláštni a obohatí jej chuť. Lahodná ryba sa tak stane nezabudnuteľnou.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zelerové stopky, cesnak a cibuľu pokrájame na kocky a dáme na panvicu s horúcim olivovým olejom.
  2. Pripravíme si rybie filé.
  3. Zeleninu približne 10 minút dusíme na olivovom oleji.
  4. Na panvicu k zelenine dáme rybie filé a z každej strany pražíme asi 4 minúty (podľa hrúbky filiet).
  5. Počas praženia môžeme rybie pokryť dusiacou sa zeleninou, absorbuje jej chut a bude chutnejšie.
  6. Potom pridáme biely jogurt a necháme prehrievať 2-3 minúty.
  7. Podľa chuti prisolíme a okoreníme, najlepšie čerstvo podrveným čiernym korením.
  8. Zeleninu s jogurtovou omáčkou opatrne premiešame, ryby sa nedotýkame, aby sa nerozpadla.
  9. Podávame so zemiakmi, varenými vcelku. Prajem všetkým Varecháčom a Varecháčkam veselé Vianoce a šťastný Novy rok.