Ružičkový kel, vlašské orechy, cibuľka a ...

Autor receptu: kulina

Recept som objavila na zahraničnej stránke, ... ešte som ho nepripravovala, ale vyzerá fantasticky... mňamky. Takže pôvodný recept na http://www.medhelp.org/posts/Healthy-Cooking/red- cookedbrussel-sprouts-holiday-edition/show/1392308

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hlbokej panvici rozorejeme olej na strednom stupni a zľahka opražíme cibuľku, zázvor a chili.
  2. Pridáme rozštvrtený kel/fazuľky, premiešame a zakryjeme. Miešame, aby sa nám nič nepripálilo, kým kel nemá sýtu zelenú farbu. Potom znížte teplotu a pridajte sójovú omáčku, citrón a vodu (ak treba).
  3. Prikryte a varte kým nebude kel hotový. (Ja to budem variť čo najmenej, aby mi zelenina zostala čo najviac chrumkavá a ostali mi v nej aspoň dáke enzýmy :) ) Orechy pridajte podľa uváženia, ja ich dám tesne na konci, ale kto má rád chrumkavé, tak spolu s kelom.