Ružičkový kel, vlašské orechy, cibuľka a ...
Autor receptu: kulina
Recept som objavila na zahraničnej stránke, ... ešte som ho nepripravovala, ale vyzerá
fantasticky... mňamky.
Takže pôvodný recept na http://www.medhelp.org/posts/Healthy-Cooking/red-
cookedbrussel-sprouts-holiday-edition/show/1392308
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V hlbokej panvici rozorejeme olej na strednom stupni a zľahka opražíme cibuľku, zázvor a chili.
- Pridáme rozštvrtený kel/fazuľky, premiešame a zakryjeme. Miešame, aby sa nám nič nepripálilo, kým kel nemá sýtu zelenú farbu. Potom znížte teplotu a pridajte sójovú omáčku, citrón a vodu (ak treba).
- Prikryte a varte kým nebude kel hotový. (Ja to budem variť čo najmenej, aby mi zelenina zostala čo najviac chrumkavá a ostali mi v nej aspoň dáke enzýmy :) ) Orechy pridajte podľa uváženia, ja ich dám tesne na konci, ale kto má rád chrumkavé, tak spolu s kelom.