Ružičkový kel s paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre toho,kto ho má rád.
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z ružičiek odstránime poškodené listy,umyjeme,hlúbik odkrojíme a povaríme v osolenej vode 15 minút.Uvarený scedíme a necháme odkvapkať.
- Paradajky oparíme horúcou vodou,ošúpeme,(ja som tak nerobila,šupky mi neprekážajú,práve naopak,ale v recepte sa tak uvádzalo,tak dodržím recept),pokrájame na osminky.Dáme do rajnice s rozohriatým olejom a dusíme 5 minutiek.Pridáme uvarené ružičky kelu,okoreníme korením,osolíme,pridáme bazalku a pokvapkáme citronovou šťavou.
- Rozložíme na rozohriatú misu a posypeme syrom.Použila som syr Gouda.