Pochúťkový ružičkový kel

Pochúťkový ružičkový kel
Foto: marianne
marianneMarianne, recept pridal: 6. januára 2011 19:19Ďalšie jeho recepty

Recept je z utlej knizocky:Varime zo zeleniny od Jany Horeckej a je to velmi dobre papanicko,pre toho, kto ma rad kel ako prilohu k masku,volskemu oku, alebo len taky samotny so zemiakmi.Nam velmi chuti,je naozaj pochutkovy a lahodny.V zime, ked je malo zeleniny pride takato priloha vhod.

Suroviny

10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z ruzickoveho kelu odstranime starsie listy,umyjeme ho,vlozime do vriacej osolenej vody a povarime na miernom ohni 10 minut.Potom ho opatrne scedime a nechame odkvapkat.
Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 1

2

V kastroliku rozohrejeme maslo,pridame odkvapkany ruzickovy kel,podla chuti osolime okorenime,posypeme troskou struhanky alebo(ovs.vlockami a kratko oprazime.
Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 2

3

Podavame ako zeleninovu prilohu k masku alebo s volskymi okami a uvarenymi zemiakmi.Ja som mala teraz masko a yorkshire pudings. Ak pochutku pripravujeme z mrazeneho ruzickoveho kelu,nevarime ho.
Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babidka, 6. januára 2011 o 20:17
    ruzickovy kel je velmi chutna zeleninka a v jeseni a v zime ho robievam castejsie aj ako prilohu .varievam ho v pare a potom ho dochucujem tak ako ty- niekedy posypem aj este sezamom .


  • janazjarku, 7. januára 2011 o 08:29
    Ružičkový kel je moja obľúbená zelenina /aj neružičkový/ robievam z neho pikantnú polievku a keďže neviem navariť menej ako 4 litre polievky tak ju po uvarení musím dobre schovať, lebo som schopná ju zjesť sama :-D podobne je to s varením sladkej kapusty s paradajkovým pretlakom :-)


  • marianne69, 7. januára 2011 o 09:25
    @janazjarku to sme dve:-)ja som keloholik a kapustoholik,moju vrcharsku kelovicu varim v 6l hrnci a na druhy den sa o nu zvadzame partizanske boje.Tento ruzickovy kel som zmastila skoro sama,nechala som im len na prilohu:-)))na polievocku daj receptik,ja kel vyskusam na 101 sposobov.


  • remcula, 7. januára 2011 o 10:47
    Śkoda že růžičková kapusta je teď málo vidět. Ale už se na ni těším!!


  • frezia68, 7. januára 2011 o 12:18
    Pridávam sa ku keloholikom a kapustoholikom.....:-))))))


  • evanaaa, 7. januára 2011 o 17:42
    Remcula, neviem ako u vás, ale tu je zatiaľ dostať v supermarketoch, aj v tých menších.


  • marianne69, 7. januára 2011 o 22:12
    @frezia moja,vitaj v klube keloholikov:-)@remculka nestras ma:-)esteze ma @evanaaa prehlad o predaji keliku na Slovensku:-)))veru asi by som musela v tom Anglicku zostat:-))))tu je ruzickoveho kelu habakuk,je to tu velmi oblubena zeleninka.


  • janger, 8. januára 2011 o 12:33
    @marianne , aj ja robievam ruzickovy kel casto, ako zeleninovu prilohu. S tou struhankou robievala aj moja babicka....Ja robim len tak naholo (teda ten kel je holy ;-))) )


  • bozulka, 8. januára 2011 o 19:42
    Kel,kapusta...na všetky spôsoby a kedykolvek.Ja som si doteraz pestovala ružičkový kel,aj hlávkový a milujem aj kučeravý.Len ten v obchode som ešte nevidela.Polievky z kelu,prívarky,zapečený,placky,vysmážaný....Ružičkový kel mám tiež rada len trošku oblanšírovať,dať na špajdlu,obaliť v trojobale a vysmažiť,alebo oblanšírovať,poliať osmaženou slaninkou na kostičky...Už to asi nevydržím,ešte že mám doma.Dobrú chuť!!!!!!


  • marianne69, 8. januára 2011 o 20:37
    @bozulka... dakujem za dobry tip s tym blansirovanym na spajdli...vynikajuci napad...spravim urcite..to mam radost,ze nas je keloholikov viac:-)


  • jarunka, 8. januára 2011 o 22:54
    Ruzickovy kel je vynikajuci aj s oprazenou slaninkou, ale moj muz mu nefandi.


  • bozulka, 8. januára 2011 o 23:24
    @marianne69 , volakedy som pracne obalovala každú guličku zvlášť,bolo to veľmi prácne,ale preto že máme kelíky radi aj smažené tak ma napadla táto alternatíva,k tomu pečené zemiaky alebo hranolky,dobrý dresing a je to mňamka...Ináč ich pridávam aj do mäsových polievok a je to výborné...


  • katkat, 24. mája 2011 o 13:27
    mnam :)... a pripomenulo mi to casy skolky, ked sme si mysleli, ze nam uvarili tety kucharky korytnacie hlavy:))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist