Pochúťkový ružičkový kel

marianneMarianne, 6. januára 2011 19:19
Ďalšie jeho recepty »

Pochúťkový ružičkový kelFoto: marianne

Recept je z utlej knizocky:Varime zo zeleniny od Jany Horeckej a je to velmi dobre papanicko,pre toho, kto ma rad kel ako prilohu k masku,volskemu oku, alebo len taky samotny so zemiakmi.Nam velmi chuti,je naozaj pochutkovy a lahodny.V zime, ked je malo zeleniny pride takato priloha vhod.

10 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Z ruzickoveho kelu odstranime starsie listy,umyjeme ho,vlozime do vriacej osolenej vody a povarime na miernom ohni 10 minut.Potom ho opatrne scedime a nechame odkvapkat.

    Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 1
  2. 2

    V kastroliku rozohrejeme maslo,pridame odkvapkany ruzickovy kel,podla chuti osolime okorenime,posypeme troskou struhanky alebo(ovs.vlockami a kratko oprazime.

    Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 2
  3. 3

    Podavame ako zeleninovu prilohu k masku alebo s volskymi okami a uvarenymi zemiakmi.Ja som mala teraz masko a yorkshire pudings. Ak pochutku pripravujeme z mrazeneho ruzickoveho kelu,nevarime ho.

    Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 3
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist