Pochúťkový ružičkový kel

Pochúťkový ružičkový kel
Foto: marianne
marianneMarianne, recept pridal: 6. januára 2011 19:19Ďalšie jeho recepty

Recept je z utlej knizocky:Varime zo zeleniny od Jany Horeckej a je to velmi dobre papanicko,pre toho, kto ma rad kel ako prilohu k masku,volskemu oku, alebo len taky samotny so zemiakmi.Nam velmi chuti,je naozaj pochutkovy a lahodny.V zime, ked je malo zeleniny pride takato priloha vhod.

Suroviny

10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z ruzickoveho kelu odstranime starsie listy,umyjeme ho,vlozime do vriacej osolenej vody a povarime na miernom ohni 10 minut.Potom ho opatrne scedime a nechame odkvapkat.
Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 1

2

V kastroliku rozohrejeme maslo,pridame odkvapkany ruzickovy kel,podla chuti osolime okorenime,posypeme troskou struhanky alebo(ovs.vlockami a kratko oprazime.
Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 2

3

Podavame ako zeleninovu prilohu k masku alebo s volskymi okami a uvarenymi zemiakmi.Ja som mala teraz masko a yorkshire pudings. Ak pochutku pripravujeme z mrazeneho ruzickoveho kelu,nevarime ho.
Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babidka, 6. januára 2011 o 20:17
    ruzickovy kel je velmi chutna zeleninka a v jeseni a v zime ho robievam castejsie aj ako prilohu .varievam ho v pare a potom ho dochucujem tak ako ty- niekedy posypem aj este sezamom .


  • janazjarku, 7. januára 2011 o 08:29
    Ružičkový kel je moja obľúbená zelenina /aj neružičkový/ robievam z neho pikantnú polievku a keďže neviem navariť menej ako 4 litre polievky tak ju po uvarení musím dobre schovať, lebo som schopná ju zjesť sama :-D podobne je to s varením sladkej kapusty s paradajkovým pretlakom :-)


  • marianne69, 7. januára 2011 o 09:25
    @janazjarku to sme dve:-)ja som keloholik a kapustoholik,moju vrcharsku kelovicu varim v 6l hrnci a na druhy den sa o nu zvadzame partizanske boje.Tento ruzickovy kel som zmastila skoro sama,nechala som im len na prilohu:-)))na polievocku daj receptik,ja kel vyskusam na 101 sposobov.


  • remcula, 7. januára 2011 o 10:47
    Śkoda že růžičková kapusta je teď málo vidět. Ale už se na ni těším!!


  • frezia68, 7. januára 2011 o 12:18
    Pridávam sa ku keloholikom a kapustoholikom.....:-))))))


  • evanaaa, 7. januára 2011 o 17:42
    Remcula, neviem ako u vás, ale tu je zatiaľ dostať v supermarketoch, aj v tých menších.


  • marianne69, 7. januára 2011 o 22:12
    @frezia moja,vitaj v klube keloholikov:-)@remculka nestras ma:-)esteze ma @evanaaa prehlad o predaji keliku na Slovensku:-)))veru asi by som musela v tom Anglicku zostat:-))))tu je ruzickoveho kelu habakuk,je to tu velmi oblubena zeleninka.


  • janger, 8. januára 2011 o 12:33
    @marianne , aj ja robievam ruzickovy kel casto, ako zeleninovu prilohu. S tou struhankou robievala aj moja babicka....Ja robim len tak naholo (teda ten kel je holy ;-))) )


  • bozulka, 8. januára 2011 o 19:42
    Kel,kapusta...na všetky spôsoby a kedykolvek.Ja som si doteraz pestovala ružičkový kel,aj hlávkový a milujem aj kučeravý.Len ten v obchode som ešte nevidela.Polievky z kelu,prívarky,zapečený,placky,vysmážaný....Ružičkový kel mám tiež rada len trošku oblanšírovať,dať na špajdlu,obaliť v trojobale a vysmažiť,alebo oblanšírovať,poliať osmaženou slaninkou na kostičky...Už to asi nevydržím,ešte že mám doma.Dobrú chuť!!!!!!


  • marianne69, 8. januára 2011 o 20:37
    @bozulka... dakujem za dobry tip s tym blansirovanym na spajdli...vynikajuci napad...spravim urcite..to mam radost,ze nas je keloholikov viac:-)


  • jarunka, 8. januára 2011 o 22:54
    Ruzickovy kel je vynikajuci aj s oprazenou slaninkou, ale moj muz mu nefandi.


  • bozulka, 8. januára 2011 o 23:24
    @marianne69 , volakedy som pracne obalovala každú guličku zvlášť,bolo to veľmi prácne,ale preto že máme kelíky radi aj smažené tak ma napadla táto alternatíva,k tomu pečené zemiaky alebo hranolky,dobrý dresing a je to mňamka...Ináč ich pridávam aj do mäsových polievok a je to výborné...


  • katkat, 24. mája 2011 o 13:27
    mnam :)... a pripomenulo mi to casy skolky, ked sme si mysleli, ze nam uvarili tety kucharky korytnacie hlavy:))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist