Ruský teľací rezeň
Autor receptu: redakcia
Postup- Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, osolíme a z oboch strán opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú
cibuľu, pridáme mletú papriku, zalejeme vlažným vývarom, zahustíme svetlou maslovou zápražkou, dobre rozšľaháme drôtenou metlou a varíme 20–30 minút.
- Omáčku zriedime mliekom, prevaríme a prelisujeme (prepasírujeme) na opečené rezne. Do hotovej omáčky pridáme nahrubo posekané nakladané hríbiky, zjemníme rozšľahanou smotanou a krátko povaríme.
- Rezeň podávame na teplom tanieri preliaty šťavou a obložený kolieskami paradajok. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.
|