Ruský teľací rezeň

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, osolíme a z oboch strán opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, zalejeme vlažným vývarom, zahustíme svetlou maslovou zápražkou, dobre rozšľaháme drôtenou metlou a varíme 20–30 minút.
  2. Omáčku zriedime mliekom, prevaríme a prelisujeme (prepasírujeme) na opečené rezne. Do hotovej omáčky pridáme nahrubo posekané nakladané hríbiky, zjemníme rozšľahanou smotanou a krátko povaríme.
  3. Rezeň podávame na teplom tanieri preliaty šťavou a obložený kolieskami paradajok. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.