Foto: archaa
Tieto kuriatka sú nielen chutné, pretoze sú z jemnunkého tvarohového cesta, ale poslúzit vám môzu aj ako zaujímavá výsluzka pre oblievacov a sibacov.Stací ich Zobraziť celý popisTieto kuriatka sú nielen chutné, pretoze sú z jemnunkého tvarohového cesta, ale poslúzit vám môzu aj ako zaujímavá výsluzka pre oblievacov a sibacov.Stací ich len pekne zabalit do celofánu a originálny darcek máte raz-dva
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
80 ml |
|
80 ml |
|
200 g |
|
stipka |
|
75 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
1 ks na potretie |
|
Poleva: | |
250 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
1-2 PL podľa potreby |
|
Postup
-
1
Zltky, mlieko, olej, tvaroh, sol a cukor vyslaháme.Pridáme múku s práskom do peciva a vypracujeme hebké cesto, ktoré na pomúcenej doske vyvalkáme na hrúbku asi pol cm.Vykrajovackami vykrojíme malé a väcsie kruhy
-
2
a tie ukladáme na plech s papierom na pecenie. Vyslahaným vajíckom spojíme malý kruh s väcsím, trosku pritlacíme, este vyformujeme a následne vajíckom potrieme aj celý povrch telícka kuriatka.
-
3
Pecieme vo vyhriatej rúre na 200 stupnov 12-15 minút.
-
4
Necháme vychladnút a ozdobíme podla fantázie cukrovou polevou, ktorú si pripravíme vymiesaním práskového cukru, bielka a 1-2 PL vody. Môzme pouzit aj potravinarske farbivo
Aduska no ty si teda akcná!!!Som stastná ze sa vydarili a si spokojná :)