Foto: elekra
Hovädzie mäso býva tuhšie, tak čas na jeho prípravu si nájdem v sobotu alebo nedeľu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu roštenku si umyjem, osuším a prešpikujem slaninkou. Doma som mala anglickú, tak som ju použila. V rozpálenom oleji si roštenku orestujem zo všetkých strán, pridám zvyšok na kocky nakrájanej slaninky, okorením mletým čiernym korením a osolím. Podlejem teplou vodou a dusím za občasného dolievania vody až pokiaľ mäso zmäkne.
- 2
Udusené mäso vyberiem, do výpeku pridám 1 lyžicu horčice. Rada používam francúzsku, má veľmi dobrú chuť. Pridám pár kvapiek Maggi tekutého korenia a zahustím vo vode rozmiešanou hladkou múkou. Premiešam a povarím aspoň 10 minút. Ak je potrebné omáčku dochutím soľou a čiernym mletým korením.
- 3
Jednu očistenú cibuľu nakrájam na tenké plátky a opražím ju na oleji do zlatohneda. Opečenú cibuľku mierne osolím.
- 4
Na plátky nakrájané mäso podávam so zemiakovou kašou alebo ryžou, preliate horčicovou omáčkou a posypané opraženou cibuľkou. A ku všetkému sa môže pridať cviklový alebo iný zeleninový šalát alebo nakladaná kyslá uhorka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ukladam!
Dievčatá, tiež som už dlhšie roštenku nerobila, ale bola výborná. A zostala ešte aj na dnešný obed.