Roštenka v horčicovej omáčke
Autor receptu: elekra
Hovädzie mäso býva tuhšie, tak čas na jeho prípravu si nájdem v sobotu alebo nedeľu.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädziu roštenku si umyjem, osuším a prešpikujem slaninkou. Doma som mala anglickú, tak som ju použila. V rozpálenom oleji si roštenku orestujem zo všetkých strán, pridám zvyšok na kocky nakrájanej slaninky, okorením mletým čiernym korením a osolím. Podlejem teplou vodou a dusím za občasného dolievania vody až pokiaľ mäso zmäkne.
- Udusené mäso vyberiem, do výpeku pridám 1 lyžicu horčice. Rada používam francúzsku, má veľmi dobrú chuť. Pridám pár kvapiek Maggi tekutého korenia a zahustím vo vode rozmiešanou hladkou múkou. Premiešam a povarím aspoň 10 minút. Ak je potrebné omáčku dochutím soľou a čiernym mletým korením.
- Jednu očistenú cibuľu nakrájam na tenké plátky a opražím ju na oleji do zlatohneda. Opečenú cibuľku mierne osolím.
- Na plátky nakrájané mäso podávam so zemiakovou kašou alebo ryžou, preliate horčicovou omáčkou a posypané opraženou cibuľkou. A ku všetkému sa môže pridať cviklový alebo iný zeleninový šalát alebo nakladaná kyslá uhorka.