Roštenka v horčicovej omáčke

Autor receptu: elekra

Hovädzie mäso býva tuhšie, tak čas na jeho prípravu si nájdem v sobotu alebo nedeľu.

4-6
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädziu roštenku si umyjem, osuším a prešpikujem slaninkou. Doma som mala anglickú, tak som ju použila. V rozpálenom oleji si roštenku orestujem zo všetkých strán, pridám zvyšok na kocky nakrájanej slaninky, okorením mletým čiernym korením a osolím. Podlejem teplou vodou a dusím za občasného dolievania vody až pokiaľ mäso zmäkne.
  2. Udusené mäso vyberiem, do výpeku pridám 1 lyžicu horčice. Rada používam francúzsku, má veľmi dobrú chuť. Pridám pár kvapiek Maggi tekutého korenia a zahustím vo vode rozmiešanou hladkou múkou. Premiešam a povarím aspoň 10 minút. Ak je potrebné omáčku dochutím soľou a čiernym mletým korením.
  3. Jednu očistenú cibuľu nakrájam na tenké plátky a opražím ju na oleji do zlatohneda. Opečenú cibuľku mierne osolím.
  4. Na plátky nakrájané mäso podávam so zemiakovou kašou alebo ryžou, preliate horčicovou omáčkou a posypané opraženou cibuľkou. A ku všetkému sa môže pridať cviklový alebo iný zeleninový šalát alebo nakladaná kyslá uhorka.