Roládky zo stehienok na cviklovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do pece. Po upečení cviklu očistíme.
  2. Kuracie stehienka vykostíme tak, aby sme nenarezali kožu. Jemne ich naklepeme a ochutíme soľou, korením, pretlačeným cesnakom a pomletými pistáciami.
  3. Mäso zrolujeme do roládky a zabalíme do tenkých plátkov talianskej slaniny pancetta. Celú roládku zabalíme do alobalu a dáme variť do vody asi na 15 minút.
  4. Po uvarení z roládky odstránime alobal a na rozpálenej panvičke dopečieme dochrumkava.
  5. Očistenú cviklu v mixéri rozmixujeme dohladka a pyré vlejeme na panvicu. Pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením. Necháme povariť a pridáme trošku masla na zjemnenie.
  6. Na tanier dáme omáčku a na kolieska nakrájanú kuraciu roládku. Ozdobíme čerstvými bylinkami.