Králičie roládky

Roládky s medvedím cesnakom

Autor receptu: siuuu

Kamoška mi priniesla medvedí cesnak, tak som trocha kuchtila.* Ja som na roládky použila králičí chrbát, ale myslím, že aj kuracie či iné vhodné mäsko bude v pohode, len bude potrebné upraviť dobu pečenia podľa druhu a hrúbky mäsa.

10 minút
príprava
5-8 minút
na 190-200 °C

Postup

  1. Mäsko naklepeme medzi mikroténovými vreckami, ochutíme zľahka soľou a korením, na každý kúsok položíme pásik sušenej šunky a rozložíme umytý a vody zbavený medvedí cesnak. Zrolujeme, v prípade potreby zaistíme špáradlom. Na masle opečieme zo všetkých strán a v rúre zohriatej na 190-200 °C dopekáme 5-7 minút, alebo podľa hrúbky mäsa.
  2. Na omáčku rozpustíme v panvici maslo, pridáme pokrájaný medvedí cesnak (umytý a odkvapkaný), zarestujeme, keď cesnak zmäkne pridáme suché vínko, necháme odpariť pár minút alkohol, pridáme smotanu, soľ, korenie, muškátový oriešok, prevaríme a rozmixujeme.
  3. Podávame s prílohou podľa chuti. Ja zvyčajne robím zemiaky (pyré alebo iba zľahka popučené), tentoraz som potrebovala minúť ryžu z iného varenia, tak bola ryža.