Roláda z tofu a kelových listov

Autor receptu: starka

Ostalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu. Tak som sa inšpirovala mäsovou roládou a bol z toho výborný obed.

3-4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tofu pokrájame na drobné kocky, posypeme dochuťovadlom a pokvapkáme sojovou omáčkou. Dochutíme chilli alebo inak podľa chuti. Rožok pokrájame a zalejeme mliekom.
  2. Vidličkou rozmrvíme tofu, pridáme vyžmýkané rožky a vypracujeme tvárnu masu. (Vajíčko som nechcela pridať, aby som dodržala nízkocholesterolový status). Masu rozprestrieme na fóliu pokladieme sparenými kelovými listami a zavinieme do rolády.
  3. Aby roláda v panvici dobre držala ovinula som ju tenkými plátkami šunky a potravinárskou niťou.
  4. Na panvici som rozohriala olej a pomaly opekala roládu zo všetkých strán. Keď už bola pekne červená, vypla som plyn a panvicu prikryla, aby sa dodusila. Medzi tým som pripravila zemiakovú kašu a šalát.
  5. Z rolády som odstránila niť a pokrájala na hrubšie kúsky. Neviem ako by chutila po studenu, lebo sa celá zjedla