Roláda z mletého mäsa

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne pridávame mlieko podľa potreby. Dôkladne zamiešame a necháme v chladničke aspoň hodinu vychladnúť.
  2. Potom zmes vyberieme z chladničky a rovnomerne rozložíme na potravinársku fóliu. Zhruba doprostred mäsovej zmesi naukladáme vo 2 radoch sterilizované uhorky, párky, kapiu a 3 uvarené vajcia. Osolíme, okoreníme a s pomocou potravinárskej fólie zvinieme do rolády. Po zrolovaní potravinársku fóliu odstránime.
  3. Roládu vložíme do pekáča, ktorý sme vymastili tukom. Môžeme pridať cibuľu nakrájanú nahrubo. Do pekáča dáme trochu vody, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme do vyhriatej rúry. Zhruba po 20 – 30 minútach alobal z rolády odstránime a dopečieme. Prelievame výpekom, podľa potreby pridávame horúcu vodu.