Roláda z mletého mäsa
Autor receptu: redakcia
Postup- Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou.
Postupne pridávame mlieko podľa potreby. Dôkladne zamiešame a necháme v chladničke aspoň hodinu
vychladnúť.
- Potom zmes vyberieme z chladničky a rovnomerne rozložíme na potravinársku fóliu. Zhruba doprostred mäsovej zmesi naukladáme vo 2 radoch sterilizované uhorky, párky, kapiu a 3 uvarené vajcia. Osolíme, okoreníme a s pomocou potravinárskej fólie zvinieme do rolády. Po zrolovaní potravinársku fóliu odstránime.
- Roládu vložíme do pekáča, ktorý sme vymastili tukom. Môžeme pridať cibuľu nakrájanú nahrubo. Do pekáča dáme trochu vody, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme do vyhriatej rúry. Zhruba po 20 – 30 minútach alobal z rolády odstránime a dopečieme. Prelievame výpekom, podľa potreby pridávame horúcu vodu.
|