Roláda

Roláda so sunquickovou (pomarančovou) polevou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Sviežu chuť roláde dodáva výborná poleva.

18
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka a cukor kryštál vyšľaháme do penista, múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do vaječnej peny.
  2. Väčší plech (41x32 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na plech s papierom vylejeme cesto, zarovnáme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Upečené cesto ešte za horúca preložíme na navlhčenú utierku a zrolujeme do utierky, viď foto.
  3. Zrolovaný korpus necháme vychladnúť.
  4. Plnka: V mlieku s cukrom a štipkou soli uvaríme hustý puding, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
  5. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme a korpus potrieme džemom.
  6. Na džem rozotrieme plnku do 3/4 korpusu. Pomocou utierky zrolujeme.
  7. Roládu dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Poleva: V miske zmiešame práškový cukor, sirup, vodu a olej. Vymiešame do hladka a potrieme roládu. Vložíme do chladničky.
  9. Po miernom stuhnutí roládu horúcim nožom nakrájame, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.