Roláda
Roláda so sunquickovou (pomarančovou) polevou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Sviežu chuť roláde dodáva výborná poleva.
18 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka a cukor kryštál vyšľaháme do penista, múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do vaječnej peny.
- Väčší plech (41x32 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na plech s papierom vylejeme cesto, zarovnáme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Upečené cesto ešte za horúca preložíme na navlhčenú utierku a zrolujeme do utierky, viď foto.
- Zrolovaný korpus necháme vychladnúť.
- Plnka: V mlieku s cukrom a štipkou soli uvaríme hustý puding, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
- Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme a korpus potrieme džemom.
- Na džem rozotrieme plnku do 3/4 korpusu. Pomocou utierky zrolujeme.
- Roládu dáme do chladničky stuhnúť.
- Poleva: V miske zmiešame práškový cukor, sirup, vodu a olej. Vymiešame do hladka a potrieme roládu. Vložíme do chladničky.
- Po miernom stuhnutí roládu horúcim nožom nakrájame, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.