Tvarohová roláda

Roláda s tvarohovým krémom

Autor receptu: hame

12
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky si vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Do hotového snehu pomaly zamiešame žĺtky, nakoniec ručne primiešame preosiate kakao a múku.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý z oboch strán potrieme maslom, aby sa nám pekne prilepil na plech. Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na papier a pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút.
  4. Upečené cesto necháme chvíľu odpočívať, potom zvinieme do rolády.
  5. Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, potom pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a zmes vyšľaháme na tuhý krém.
  6. Roládu rozložíme a potrieme jahodovým Extra Jamom. Potom ju potrieme krémom (jednu štvrtinu krému si necháme na povrch rolády) a zrolujeme.
  7. Zvyšným krémom naplníme sáčok a ozdobíme ním roládu. Nakoniec na roládu poukladáme čerstvé ovocie a posypeme ju nasekanými pistáciami.