Tvarohová roláda
Roláda s tvarohovým krémom
Autor receptu: hame
12 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Bielky si vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
- Do hotového snehu pomaly zamiešame žĺtky, nakoniec ručne primiešame preosiate kakao a múku.
- Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý z oboch strán potrieme maslom, aby sa nám pekne prilepil na plech. Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na papier a pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút.
- Upečené cesto necháme chvíľu odpočívať, potom zvinieme do rolády.
- Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, potom pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a zmes vyšľaháme na tuhý krém.
- Roládu rozložíme a potrieme jahodovým Extra Jamom. Potom ju potrieme krémom (jednu štvrtinu krému si necháme na povrch rolády) a zrolujeme.
- Zvyšným krémom naplníme sáčok a ozdobíme ním roládu. Nakoniec na roládu poukladáme čerstvé ovocie a posypeme ju nasekanými pistáciami.
|