Kávová roláda

Roláda s kávovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

S cestom sa veľmi dobre pracuje, je ľahko tvarovateľné, kávová plnka dodáva celej roláde ten správny výzor a chuť.

20 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, potom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 7 minút. Veľkosť plechu: 33 x 33 cm. Upečený plát cesta nechám vychladnúť na papieri, ale mimo horúceho plechu. Papier sťahujem zo studeného plátu.
  2. Pripravíme si krém: z 20 g múky a 20 g masla si urobíme svetlú zápražku, pridáme instantnú kávu ( prášok) a zalejeme mliekom. Uvaríme kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo s cukrom. Keď je kaša vychladnutá, primiešame ju k maslu a nezabudnime priliať rum. Plnku rozotrieme na vychladnutý plát.
  3. Zvinieme a dáme do chladničky stuhnúť.
  4. Polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť.
  5. Krájame teplým nožom, rezy sú úhľadné.