Orechová roláda

Roláda na tortovej oblátke (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Chcela som niečo dobré upiecť a tak som upiekla túto orechovú roládu na oblátke.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka vyšľaháme do penista, postupne pridávame cukor došľaháme. Múku, mleté vlašské orechy, prášok do pečiva spolu zmiešame a varechou zľahka vmiešame do vaječného základu.
  2. Väčší plech (41x32 cm) vyložíme tortovými oblátkami, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na oblátky rozotrieme cesto.
  3. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút. Po upečení vyklopíme na mokrú utierku oblátkami nahor, oblátky za horúca potrieme teplým mliekom.
  4. Pomocou utierky zrolujeme stranou s cestom dovnútra, oblátkami nahor. Necháme vychladnúť.
  5. Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do polotuha, následne pridáme mascarpone, čokoládové hoblinky a došľaháme do tuha. Korpus roztočíme, utierku odstránime. Plnku rozotrieme na korpus (na cesto), zrolujeme oblátkami nahor - opatrne, aby sa oblátky nezlomili. Roládu dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Pokrájame na rezy, dobrú chuť.