Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.
  2. Červenú kapustu vložíme do skaramelizovanej červenej cibule, pridáme badián, škoricu, bobkový list. Postupne pridávame džús. Kapustu občasne miešame, karamelizujeme, až kým nie je chrumkavá, asi 20 – 30 minút. Ku koncu zastrekneme balzamikom a limetkou.
  3. Ražné placky: V miske rozmiešame ražnú múku spolu s pohánkovou múkou, olejom, soľou a vodou, až kým nevznikne konzistencia palacinkového cestíčka. Rozlejeme na gril alebo veľkú panvicu a z každej strany opekáme, grilujeme asi 2 minúty.
  4. Robi mäso je bielkovina rastlinného pôvodu – obsahuje pšenicu, kukuricu, špaldu – dá sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou, v biopotravinách či niektorých supermarketoch.