Rizoto
Foto: mariana33

Ďalší pokus o jedlo v parnom hrnci:o)

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300  g
100  g zelený mrazený
2  ks
4  ks
 ,mleté čier.kor.
200  g
300  ml




Postup

  1. 1

    Bravčové mäsko si nakrájame na menšie kocky, mrkvu na kolieska a šampiňóny na štvrtinky. Všetko spolu zmiešame, pridáme hrach, jemne osolíme a okoreníme. Zmes preložíme do parného hrnca.

  2. 2

    Do nádobky na ryžu dáme prepláchnutú ryžu, osolíme a zalejeme vodou. Hrniec nastavíme na 40min.

    Rizoto - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec všetko zmiešame a prilejeme trochu šťavy, ktorá nám stiekla do záchytnej nádobky. Môžeme posypať strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

margaretka28
rizoto ide na odbyt aj u nás,robievam do najväčšieho kastrola:-) ozaj a skúšala si už s tarhoňou,ak chceš mrkni na moje recepty. Ten tvoj parný hrniec sa mi pozdáva,ale ja ked doma s niečim takým vyrukujem,tak môj mi povie že potom aj ešte jednu linku,lebo to už nemám kam dávať.:-))))) no zabijem sa ked som zaťažená na kuchyňu? každá máme dajakú uchylku no nie? niekto je na kabelky a ja na kuchynské rárohy :-DDD
mariana33
ale jesť by chcel, však? :o))) tarhoňu, v podstate ani neviem ako sa poriadne robí...kámoška poradila, že ju mám dať na pekáč a jemne nechať sfarbiť v rúre...ale dopadlo to tak, že mi zhorela a viac som to neriskovala:o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia