Rizoto z quinoi s tuniakom

Autor receptu: sisok

Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý postup taký istý ako na klasické rizoto. Jediný rozdiel je v hlavnej ingrediencii :)

4
porcie
3 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si zeleninový bujón, samozrejme môžete použiť aj bujón z kocky, ktorý pripravíme do väčšieho hrnca, zohrejeme a udržiavame stále teplý.
  2. Cibuľu očistíme. nakrájame nadrobno a speníme na troške olivového oleja vo väčšom hrnci. Ku spenenej cibuľi prihodíme za hrsť mrazeného hrášku alebo akúkoľvek inú zeleninu (mrkvu, kukuricu...). Necháme spolu 2-3 minúty podusiť. Ku hrášku prihodíme quinou a poriadne premiešame s cibuľou a hráškom. Necháme 1minútu dusiť a podlejeme bielym vínom. Keď sa víno celé odparí, podlejeme naberačkou teplého bujónu a premiešame. Podlievame zakaždým keď sa bujón úplne vyparí. Keď je quinoa uvarená, uvidíte ako sa odlupuje biela šupka od zrnka, no každopádne ochutnajte nech je podľa vášho skusu :)
  3. Keď je quinoa uvarená, pridáme na väčšie kusy nakrájaneho tuniaka a nastrúhaný parmezán. Ja som pridala za lyžicu mascarpone, ale vy nemusíte, ak nemáte. Dobrú chuť!