Rizoto z quinoi s tuniakom
Autor receptu: sisok
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý postup taký istý ako na klasické rizoto. Jediný rozdiel je v hlavnej ingrediencii :)
4 porcie |
3 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si zeleninový bujón, samozrejme môžete použiť aj bujón z kocky, ktorý pripravíme do väčšieho hrnca, zohrejeme a udržiavame stále teplý.
- Cibuľu očistíme. nakrájame nadrobno a speníme na troške olivového oleja vo väčšom hrnci. Ku spenenej cibuľi prihodíme za hrsť mrazeného hrášku alebo akúkoľvek inú zeleninu (mrkvu, kukuricu...). Necháme spolu 2-3 minúty podusiť. Ku hrášku prihodíme quinou a poriadne premiešame s cibuľou a hráškom. Necháme 1minútu dusiť a podlejeme bielym vínom. Keď sa víno celé odparí, podlejeme naberačkou teplého bujónu a premiešame. Podlievame zakaždým keď sa bujón úplne vyparí. Keď je quinoa uvarená, uvidíte ako sa odlupuje biela šupka od zrnka, no každopádne ochutnajte nech je podľa vášho skusu :)
- Keď je quinoa uvarená, pridáme na väčšie kusy nakrájaneho tuniaka a nastrúhaný parmezán. Ja som pridala za lyžicu mascarpone, ale vy nemusíte, ak nemáte.
Dobrú chuť!