Rizoto so strukovinami

Autor receptu: sechmet6

Výborné vegánske rizoto

Postup

  1. Hrach, šošovicu a krúpy dáme variť v slanej vode s asi dvoma polievkovými lyžicami sójovej omáčky. Vody dajte zhruba 1 cm nad varené strukoviny v hrnci. Varíme cca 20 min Pozn.: Množstvá si určíte sami. Ja si kupujem sušené strukoviny do polievky, ktoré už sú zabalené ako zmes v obchodoch.
  2. V ďalšom hrnci si pražíme cibuľku. Ja si ju krájam na polovicu a potom na polkruhy. Pražíme, kým cibuľa nebude sladkastá a mäkká.
  3. Pridáme ryžu a chvíľu ju popražíme.
  4. Varené strukoviny vlejeme do hrnca s ryžou. Hrach ešte pravdepodobne nebude mäkký, tým mu dáme šancu zmäknúť. Vývar sa vsiakne do ryže a tá dostane celkom inú chuť.
  5. Dolejeme horúcu vodu 1 -2 cm nad zmes. Pridáme soľ a sójovú omáčku.
  6. Po odparení vody je zmes hotová. Podľa chuti ešte pridajte sol a omáčku. Ja do nej vmiešavam ešte niečo pikantné, napr, chilli omáčku. Prajem dobrú chuť :)