Rizoto Nameko (fotorecept)

Autor receptu: nanacel

taká rychlovka, náš spôsob rizota :)

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľku nakrájame najemno, opražíme na oleji. Kuracie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Pridáme k cibuli a spolu opražíme. Zavrieme pokrievkou, kým mäsko pustí šťavu.
  2. Otvoríme pohár húb Nameko, tieto si postupne pokrájame cez dlhe nožičky a väčšie klobúčiky, aby boli akurát do úst. Potom ich pridáme k mäsu a podusíme 5 minút.
  3. Keď je mäsko polomäkké, zalejeme vývarom, pridám umytú ryžu a 2 hrste miešanej zeleniny (kto má akú rád). Poriadne premiešame, stíšime na minimum, prikryjeme pokrievkou a a povaríme asi 15-20 minút, kým ryža zmäkne. Nemusíme miešať...len podľa potreby trochu podlievame, aby zostalo rizoto šťavnaté.
  4. Nakoniec ešte dochutíme soľou, korením ak treba a je hotovo.