Rizoto karí so syrom

Autor receptu: matased

Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť. Našla som ho v časopise Dobré Jedlo a po ochutnaní sme všetci v rodine skonštatovali, že jednoducho nemá chybu.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a osušené maso narežeme na tenké rezančeky, ochutíme karí korením, čiernym korením a soľou, dobre v miske premiešame a necháme odležať aspoň 15 minút.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno, vo vyššom hrnci ju speníme na oleji a asi po 3 minútach pridáme maso. Za občasného premiešania opekáme zhruba 5 minút. Potom k nemu pridáme očistenú, na pásiky nakrájanú papriku, premiešame, podlejeme trochou vody, pridáme syr a necháme ho roztopiť.
  3. Prepláchnutú ryžu scedíme, pridáme do hrnca s masom, pridáme k nej nové korenie a trocha soli. Prilejeme do hrnca 2 hrnčeky horúcej vody a na veĺmi miernom ohni dusíme 15 - 25 minút, kým voda nevsiakne do ryže. Ak ryža nie je dostatočne makká, prilejeme ešte trocha vody a 2-3 minúty dovaríme. Hotové jedlo podávame posypané petržlenovou vňaťou.