Ringlotový koláč

Ringlotový tart s pudingom

Autor receptu: redakcia

12
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu. Cesto necháme odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 160 °C.
  2. Na plnku očistíme ringloty a vykôstkujeme ich. V tretine mlieka dohladka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko spolu s cukrom privedieme do varu a za stáleho miešania pridáme mlieko s pudingovým práškom a uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť a potom doň vmiešame 50 g masla.
  3. Zo zvyšného masla, z cukru a polohrubej múky vytvoríme mrveničku.
  4. Polovicu vychladeného cesta premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Vyložíme ním formu na tart a vytvoríme okraj. Formu nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Na cesto rozotrieme puding, naň rozložíme ringloty a posypeme mrveničkou.
  5. Zvyšné cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a nakrájame ho na 2 cm široké pásy. Z prúžkov prepletieme na povrchu koláča mriežku. Potom vrch koláča potrieme rozšľahaným vajcom. Tart vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút.