Ringlotový koláč
Ringlotový tart s pudingom
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu.
Cesto necháme odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 160 °C.
- Na plnku očistíme ringloty a vykôstkujeme ich.
V tretine mlieka dohladka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko spolu
s cukrom privedieme do varu a za stáleho miešania pridáme mlieko s pudingovým práškom a uvaríme
hustý puding. Necháme ho vychladnúť a potom doň vmiešame 50 g masla.
- Zo zvyšného masla, z cukru a polohrubej múky vytvoríme mrveničku.
- Polovicu vychladeného cesta premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Vyložíme ním formu na tart
a vytvoríme okraj. Formu nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Na cesto rozotrieme puding, naň rozložíme ringloty a posypeme mrveničkou.
- Zvyšné cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a nakrájame ho na 2 cm široké pásy. Z prúžkov prepletieme na povrchu koláča mriežku. Potom vrch koláča potrieme rozšľahaným vajcom. Tart vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút.
|