Rímsky šalát s feniklom a jogurtovým dressingom fotorecept
Osviezujuci salat vhodny na akukolvek prilezitost.
Suroviny
| 2 l |
|
| 500 ml |
|
| 1/2 buľvy |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 - 2 ks (alebo iná štipľavá paprika) |
|
| 1/3 hrnček |
|
| 2 hrnček |
|
| Jogurtový dressing: | |
| 1/2 hrnček |
|
| 1/4 hrnček |
|
| 1/4 hrnček |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 2 - 4 strúčiky |
|
| 3/4 kl |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Nakrajame si salat na hrubsie, cervenu kapustu a fenikel na drobno.
-
2
Pridame cibulu nakrajanu na pasiky, cervenu a zltu hrubostennu paprika a jalapeno. Pozor, vyskusajte ako stipe, inak budete jest vsetko ako ja, sam.
-
3
Pridame cherry paradajky a premiesame.
-
4
Pridame feta syr a znova pomiesame.
-
5
Vsetky suroviny na dressing si zmiesame a ponornym mixerom rozmixujeme.
-
6
Mozeme podavat ako prilohu alebo samostatnu lahky olovrant, alebo veceru.









@nonna dakujem, uz bolo nacase.
******