Rigó Jancsi

erika1668 - bez fotkyerika1668, 26. novembra 2011
Rigó Jancsi
Foto: erika1668
30
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

8 ks
8 polievkova lyžica
8 polievkova lyžica
2 polievkova lyžica
1 polievkova lyžica
1/2
šlahačková plnka:
5 dcl
4 polievkova lyžica
1a 1/2 polievkova lyžica
1 dcl
Poleva:
1 ks
2 polievkova lyžica
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Upečieme cesto a necháme vychladnúť. V 1dcl vody necháme napučať želatínu. Potom ju zohrejeme-nevaríme! Kým nám chladne želatína, vyšlaháme smotanu s cukrom. Keď je želatína vlažná prilejeme ju ku šlahačke a opatrne premiešame. Vylejeme na cesto a necháme v chladničke stuhnúť. Po stuhnutí dáme čokoládovú polevu.

Diskusia k receptu

erika1668
danculka, hlavne že nie je moc sladký.A ozaj je raz dva hotový.Ja som ho včera piekla a na dnes mi ostalo len pár kuskov. Dufam, že Vam bude tak isto chutit:-)
julica
Rigo jáncsi je super, ale poznám taký viac a viac čokoládový.
dogagador
kedysi som to mala a chutilo, celkom som na to zabudla, vdaka za recept a pripomenutie :-)
dorisa
nepoznám koláčik, ukladám, vyskúšam
erika1668
julica poprosím napíšte mi ten viac čokoládový, rada by som ho vyskúšala. Ďakujem
erika1668
julica rozdiel vydím len ten, že do cesta dávajú viac kakaa. Ja som myslela, že šlahačka je čokoládová:-)
erika1668
Ospravedlňujem sa za to moje tvrdé "y", už sa to nedalo vymazať:-(
evanaaa
Julica, dobre, že si to sem dala, tú cukráreň, je tam aj odkaz na " Bezcukrovú cukráreň" pre diabetikov aj bezlepkáčov, majú širokú paletu výrobkov, pečú aj bez múky a bez vajec, to je senzačné, majiteľ je Maďar, ktorý má cukrárne aj v Maďarsku. Teraz už len ísť do Blavy a vybrať si.
jozka2
Erika tvoj Rigo Janczi nevyzera moc rigovo mal by byt spodok cokoladovy ked uz atd.
pusta
@erika , zákusok Rigo Jancsi vyzerá trocha inak. súhlasím s @jozka2. nie je vôbec rýchly a ani veľmi jednoduchý, trošku pracný na prípravu.čokoládová poleva sa nanáša na cesto z bokov, teda na vykrájané kocky, v tenkých vrstvách. nechá sa každá jednotlivá vrstva čokolády najprv stuhnúť v chladničke a potom sa nanesie dalšia tenká vrstva čokolády. tento postup sa niekoľkokrát opakuje. väčšinou sa pripravuje ako torta, ale môže byť aj na plech.spodok je čokoládovo-orechové cesto, vrch tiež so šľahačkou uprostred a potom sa ešte po vrstvách nanáša čokoládová poleva - to je Rigo Jancsi.
pusta
peknú verziu Rigo Jancsi pridala @izabella929 24. marca 2012 - to pre záujemxćov o tento vynikajúci zákusok. @erika aj tvoj zákusok môže byť výborný, lenže to nie je rigo jancsi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia