Ricciarelli - mandľové koláčiky
Foto: siuuu
Koláčiky bez klasickej múky. Ja mám koláčiky z mandľovej múky rada a občas namiesto makróniek upečiem aj niečo iné. Tentoraz tradičné talianske mandľové Zobraziť celý popisKoláčiky bez klasickej múky. Ja mám koláčiky z mandľovej múky rada a občas namiesto makróniek upečiem aj niečo iné. Tentoraz tradičné talianske mandľové koláčiky ricciarelli, ktoré vraj vznikli už v 14. storočí.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Príprava je dvojfázová. Prvý deň vyšľaháme bielky s citrónovou šťavou na tuhý sneh, opatrne zašľaháme práškový cukor, mandľovú múku, mandľový extrakt, nastrúhanú kôru z pomaranča a zrnká z vanilkového struku. Zmes prikryjeme potravinovou fóliou a v chladničke necháme stáť minimálne 4 hodiny, ale najlepšie až do druhého dňa. Ja som zmes pripravovala večer a koláčiky som robila až v podvečer na druhý deň.
- 2
Druhý deň zo stuhnutej masy odoberáme kúsky cesta, z každého urobíme guľku, dlaňou ju sploštíme, vytvarujeme ovál hrúbky cca 4-5 mm, obalíme v práškovom cukre a ukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Medzi koláčikmi necháme aspoň 1 - 1,5 cm medzeru, počas pečenia koláčiky dosť narastú. Ja mám také väčšie.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C cca 18 minút. Vyberieme z rúry a na pekáči necháme úplne vychladnúť. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Tiež mandľové koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu