Ríbezľový tart fotorecept
Výborný, osviežujúci dezert v
týchto horúčavách 😋
Zdroj: internet
porcií
na 150-180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 60 g |
|
| štipka |
|
| 1 ČL |
|
| 60 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| Náplň: | |
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
| 70 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL (Gustin) |
|
| Navrch: | |
| cca 400 g |
|
Postup
-
1
Forma má priemer 26-27 cm.
- 2
Zo surovín na cesto vymiesime jemné, ľahko tvarovateľné cesto. Vyvaľkáme ho a uložíme do maslom vymastenej formy. Popicháme vidličkou, uložíme do chladničky a pripravíme si náplň.
- 3
Všetky suroviny na náplň poriadne vymiešame a vylejeme na schladené cesto. Cukor do náplne si pridajte, alebo uberte podľa chuti.
- 4
Vrch posypeme umytými ríbezľami.
- 5
Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme ho 30 minút pri 180 °C. Potom teplotu znížime na 150 °C a pečieme ešte 10 minút. Ďalších 10 minút ho necháme vo vypnutej rúre. Časy a teplota vo vašom spotrebiči môžu byť rôzne! Ja mám porcelánovú formu, v ktorej pečiem na spodnej priečke rúry, ohrev zhora a zdola, bez ventilátora. Po upečení koláč vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.
- 6
Je to rýchly, chutný a osviežujúci koláč. Dobrú chuť 😊
- 2









Pekný večer 😉
ďakujem ❤
Ďakujem za recept, určite urobím.
To ma veľmi teší. 😊