Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Ríbezľový tart fotorecept

violeta - fotkavioleta, 23. júla 2022
Ríbezľový tart (fotorecept)
Foto: violeta

Výborný, osviežujúci dezert v týchto horúčavách 😋
Zdroj: internet

8
porcií
40 minút
na 150-180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
60 g
štipka
1 ČL
60 g
80 g
1 ks
Náplň:
500 g
100 g
20 g
70 g
1 ks
1 ks
1 PL (Gustin)
Navrch:
cca 400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Forma má priemer 26-27 cm.

  2. 2

    Zo surovín na cesto vymiesime jemné, ľahko tvarovateľné cesto. Vyvaľkáme ho a uložíme do maslom vymastenej formy. Popicháme vidličkou, uložíme do chladničky a pripravíme si náplň.

    Ríbezľový tart (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny na náplň poriadne vymiešame a vylejeme na schladené cesto. Cukor do náplne si pridajte, alebo uberte podľa chuti.

    Ríbezľový tart (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrch posypeme umytými ríbezľami.

    Ríbezľový tart (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme ho 30 minút pri 180 °C. Potom teplotu znížime na 150 °C a pečieme ešte 10 minút. Ďalších 10 minút ho necháme vo vypnutej rúre. Časy a teplota vo vašom spotrebiči môžu byť rôzne! Ja mám porcelánovú formu, v ktorej pečiem na spodnej priečke rúry, ohrev zhora a zdola, bez ventilátora. Po upečení koláč vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.

    Ríbezľový tart (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je to rýchly, chutný a osviežujúci koláč. Dobrú chuť 😊

    Ríbezľový tart (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Sezónne jedlá, Letné, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, fotogenický a variabilní, určitě snese i jiné ovoce.
violeta
Ďakujem žienky. Určite aj iné ovocie sa môže použiť. My máme teraz ríbezle a černice.
Pekný večer 😉
kucharka
Jeejdanečky, aký pekný a určite aj dobrý koláč.
Ďakujem za recept, určite urobím.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha