Ríbezľový koláč
Ríbezľový tart (fotorecept)
Autor receptu: violeta
Výborný, osviežujúci dezert v
týchto horúčavách 😋
8 porcií |
40 minút na 150-180 °C |
Postup
- Forma má priemer 26-27 cm.
- Zo surovín na cesto vymiesime jemné, ľahko tvarovateľné cesto.
Vyvaľkáme ho a uložíme do maslom vymastenej formy.
Popicháme vidličkou, uložíme do chladničky a pripravíme si náplň.
- Všetky suroviny na náplň poriadne vymiešame a vylejeme na schladené cesto.
Cukor do náplne si pridajte, alebo uberte podľa chuti.
- Vrch posypeme umytými ríbezľami.
- Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Pečieme ho 30 minút pri 180 °C. Potom teplotu znížime na 150 °C a pečieme ešte 10 minút.
Ďalších 10 minút ho necháme vo vypnutej rúre.
Časy a teplota vo vašom spotrebiči môžu byť rôzne!
Ja mám porcelánovú formu, v ktorej pečiem na spodnej priečke rúry, ohrev zhora a zdola, bez ventilátora.
Po upečení koláč vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.
- Je to rýchly, chutný a osviežujúci koláč.
Dobrú chuť 😊