Ríbezľový koláč

Ríbezľový tart (fotorecept)

Autor receptu: violeta

Výborný, osviežujúci dezert v týchto horúčavách 😋

8
porcií
40 minút
na 150-180 °C

Postup

  1. Forma má priemer 26-27 cm.
  2. Zo surovín na cesto vymiesime jemné, ľahko tvarovateľné cesto. Vyvaľkáme ho a uložíme do maslom vymastenej formy. Popicháme vidličkou, uložíme do chladničky a pripravíme si náplň.
  3. Všetky suroviny na náplň poriadne vymiešame a vylejeme na schladené cesto. Cukor do náplne si pridajte, alebo uberte podľa chuti.
  4. Vrch posypeme umytými ríbezľami.
  5. Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme ho 30 minút pri 180 °C. Potom teplotu znížime na 150 °C a pečieme ešte 10 minút. Ďalších 10 minút ho necháme vo vypnutej rúre. Časy a teplota vo vašom spotrebiči môžu byť rôzne! Ja mám porcelánovú formu, v ktorej pečiem na spodnej priečke rúry, ohrev zhora a zdola, bez ventilátora. Po upečení koláč vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.
  6. Je to rýchly, chutný a osviežujúci koláč. Dobrú chuť 😊