Ríbezľový koláč so želatínou
Foto: dorisa
Jednoduchý hrnčekový koláč s džemom a ovocím, so želatínou. 1 hrnček = 250 ml.
24
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
300 g |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
400 ml |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Hrubú múku, polohrubú múku, vajce, kypriaci prášok, krupicový cukor, mlieko, vanilkový cukor a olej spolu vymiešame na hladké cesto. Stredne veľký, hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a cesto prenesieme.
- 2
Ríbezľový džem premiešame s ríbezľami a navrstvíme na cesto.
- 3
Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st., cca 30 minút.
- 4
Z vody, Zlatého klasu cukru a sirupu uvaríme hustú želatínovú zmes.
- 5
Keď je koláč upečený a aj vychladnutý, uvarenú želatínu nalejeme na povrch koláča. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu