Ríbezľový koláč so želatínou
Jednoduchý hrnčekový koláč s džemom a ovocím, so želatínou. 1 hrnček = 250 ml.
24
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hrubú múku, polohrubú múku, vajce, kypriaci prášok, krupicový cukor, mlieko, vanilkový cukor a olej spolu vymiešame na hladké cesto. Stredne veľký, hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a cesto prenesieme.
- 2
 Ríbezľový džem premiešame s ríbezľami a navrstvíme na cesto.
- 3
 Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st., cca 30 minút.
- 4
 Z vody, Zlatého klasu cukru a sirupu uvaríme hustú želatínovú zmes.
- 5
 Keď je koláč upečený a aj vychladnutý, uvarenú želatínu nalejeme na povrch koláča. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu