Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč so želatínou

Autor receptu: dorisa

Jednoduchý hrnčekový koláč s džemom a ovocím, so želatínou. 1 hrnček = 250 ml.

24
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrubú múku, polohrubú múku, vajce, kypriaci prášok, krupicový cukor, mlieko, vanilkový cukor a olej spolu vymiešame na hladké cesto. Stredne veľký, hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a cesto prenesieme.
  2. Ríbezľový džem premiešame s ríbezľami a navrstvíme na cesto.
  3. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st., cca 30 minút.
  4. Z vody, Zlatého klasu cukru a sirupu uvaríme hustú želatínovú zmes.
  5. Keď je koláč upečený a aj vychladnutý, uvarenú želatínu nalejeme na povrch koláča. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.