Ríbezľový koláč s pudingom a posýpkou fotorecept
Foto: malenik
Od mojej milej susedy som dostala biele ríbezle, tak som upiekla rýchly hrnčekový koláčik.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
Puding: | |
1/2 bal. |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
Posýpka: | |
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 bal. |
|
50 g |
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Použila som plech o veľkosti 23x30 cm. Ak idete koláč robiť na veľký klasický plech, treba dať dvojnásobný počet surovín. Tento recept je výborný v tom, že sa môže obmieňať ovocie a príchuť pudingu.
- 2
Vymiešame suroviny na cesto. Kakao môžete, ale aj nemusíte pridať. Ďalej si pripravíme posýpku. Sypké suroviny zmiešame v zvlášť miske, prilejeme roztopenú Heru a zmiešame. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Ríbezle umyjeme a odstopkujeme. Plech vymastíme a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie.
- 3
Cesto nalejeme na plech, lyžicou nakôpkujeme puding, posypeme ríbezľami a nakoniec posypeme posýpkou. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, treba si sledovať, prípadne skúsiť špáradlom, či je cesto upečené.
- 4
Koláčik necháme vychladnúť a krájame. Dobrú chuť :-)
- 5
Tento koláč robievam aj z čerstvých jahôd bez pudingu, na jeseň zas s karamelovým pudingom a dusenými jabĺčkami. Fantázii sa medze nekladú. Keď je koláčik čerstvý, posýpka je skôr chrumkavá, ak vám vydrží do druhého dňa, tak zmäkne.
- 2
Dakujem vam za komentar :-)
Ano plech je mensi, na klasicky veľký plech treba pouzit dvojnásobne množstvo surovín.