Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč s pudingom a posýpkou fotorecept

malenik - fotkamalenik, 5. augusta 2021
Ríbezľový koláč s pudingom a posýpkou (fotorecept)
Foto: malenik

Od mojej milej susedy som dostala biele ríbezle, tak som upiekla rýchly hrnčekový koláčik.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 bal.
1 PL
Puding:
1/2 bal.
200 ml
2 PL
Posýpka:
1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1/2 bal.
50 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Použila som plech o veľkosti 23x30 cm. Ak idete koláč robiť na veľký klasický plech, treba dať dvojnásobný počet surovín. Tento recept je výborný v tom, že sa môže obmieňať ovocie a príchuť pudingu.

  2. 2

    Vymiešame suroviny na cesto. Kakao môžete, ale aj nemusíte pridať. Ďalej si pripravíme posýpku. Sypké suroviny zmiešame v zvlášť miske, prilejeme roztopenú Heru a zmiešame. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Ríbezle umyjeme a odstopkujeme. Plech vymastíme a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie.

    Ríbezľový koláč s pudingom a posýpkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nalejeme na plech, lyžicou nakôpkujeme puding, posypeme ríbezľami a nakoniec posypeme posýpkou. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, treba si sledovať, prípadne skúsiť špáradlom, či je cesto upečené.

    Ríbezľový koláč s pudingom a posýpkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláčik necháme vychladnúť a krájame. Dobrú chuť :-)

    Ríbezľový koláč s pudingom a posýpkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tento koláč robievam aj z čerstvých jahôd bez pudingu, na jeseň zas s karamelovým pudingom a dusenými jabĺčkami. Fantázii sa medze nekladú. Keď je koláčik čerstvý, posýpka je skôr chrumkavá, ak vám vydrží do druhého dňa, tak zmäkne.

    Ríbezľový koláč s pudingom a posýpkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

helena10
Jednoduchý a chutný. Plech je rozmerovo menší? Hrnčekové recepty mám v obľube. Pekný deň.
1x motyka
malenik
@helena10 (6.8.2021 06:38)

Dakujem vam za komentar :-)
Ano plech je mensi, na klasicky veľký plech treba pouzit dvojnásobne množstvo surovín.
1x motyka
motyka
Super recept na víkend. Odovzdám aj priateľkám a rodine. Podľa zloženia - výborný.....
hirada
Piekli sme už dvakrát (cesto bez kakaa) a bol výborný. 👍Dnes idem skúsiť s lesným ovocím.