Hovädzí steak
Rib eye steak
Autor receptu: oldherold
Je to tak trochu zvláštna kombinácia - dobre ugrilovaný a šťavnatý rib eye steak a vlašské orechy. Ale rozhodne nie je zlá! Práve
naopak.* Šťavnaté mäso a orechy pripravené na masle s kvapkou Tuzemského špeciálu RIAVA Orech sa dokonale dopĺňajú. Recept bol pripravený v spolupráci spoločnosti Old Herold a foodblogerov Coolinari.
Postup
- Rozpáľte gril. Umyté zemiaky v šupke vložte do alobalu, osoľte, okoreňte, pokojne môžete použiť aj bylinky - napríklad čerstvý rozmarín alebo tymian a pečte na hornej mriežke pri zakrytom grile asi 40 minút.
- V malom kastróle rozpustite lyžicu masla, na ktorom osmažte hrsť vlašských orechov. Asi po 3 minútach k orechom pridajte Tuzemský špeciál RIAVA Orech, počkajte kým prejde varom a odstavte.
- Na masle pripravte aj struky zelenej fazuľky. Tú stačí restovať veľmi krátko, len s troškou soli a korenia.
- Rib Eye steak 30 minút pred samotným grilovaním vyberte z chladničky. Celkom tesne pred tým, než steak položíte na gril ho z každej strany mierne osoľte a okoreňte, pokojne ho môžete potrieť aj trochou olivového oleja. Steak opečte z každej strany na absolútne rozpálenom grile. Čas grilovania môžete prispôsobiť miere prepečenia, ktorú chcete dosiahnuť. Steak potom zabaľte do alobalu s kúskom masla a nechajte 5 minút odpočinúť na vrchnej mriežke grilu. Gril však už vypnite a nechajte uzavretý.
- Podávajte s pečenými zemiakmi, fazuľkovými strukmi a vlašskými orechmi.