Rezy z drobného ovocia fotorecept

izabella929 - fotkaIzabella929, 7. októbra 2018 14:53
Ďalšie recepty »

Nedeľný zákusok som urobila z mrazeného drobného ovocia: maliny, černice, červené a čierne ríbezle.

20
porcií
40 min
príprava
2x10 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
5 ks
5 PL
5 PL (výberová)
1 KL
na špic noža
Ovocný krém:
500 g (mrazené)
1 bal.
7 PL
2 bal.
Vanilkový krém:
700 ml
3 bal.
250 g
200 g
1 PL
Navrch:
300 ml ( 33%)
1 PL
2 bal
 strúhaná biela a horká
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Oba korpusy sa piekli 10 min a ešte za horúca som stiahla z nich kožu.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Za horúca to ide veľmi ľahko, prstami chytím na jednej strane a jedným ťahom ju odstránim. Oba korpusy sa chladili na mriežke.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravím si najprv vanilkový krém, ten potrebuje stuhnúť v chladničke. Robím to tak, že rajnicu s pudingom ponorím do studenej vody a mám to omnoho rýchlejšie.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatiaľ maslo s cukrom vymiešam do peny. Potom po lyžičke pridávam vychladnutý puding a napokon pridám orechový likér a všetko spolu vyšľahám.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém odložím do chladničky, ale odoberiem z neho tretinu a tú nechám v chladničke až do druhého dňa.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na podnos si pripravím prvý korpus. Do rajnice dám drobné ovocie zohrievať. V 300 ml vody vymiešam malinový puding, pridám vanilkové cukre a 7 PL detskej krupice a začnem všetko spolu variť. Keď začne hustnúť, ešte horúci krém postupne ukladám na pripravený korpus, tak že najprv uložím jednu časť a tam kde som začala je už vlažný a zase ukladám ďalší rad. Dám do chladničky stuhnúť.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ešte na vlažný krém natriem vanilkový krém...

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ... a ihneď položím druhý korpus a dám zaťažený 4 kg cukru do chladničky na noc.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na druhý deň korpus potriem horúcim drienkovým lekvárom a natriem odložený krém a opäť musí do chladničky, aby bol dostatočne vychladený pre navrstvením šľahačky. Smotamu s cukrom a Smetafixom vyšľahám a natriem na koláč. Opäť putuje do chladničky.

    Rezy z drobného ovocia (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zákusok krájam horúcim nožom. Posypala som ho strúhanou bielou aj horkou čokoládou. Prajem vám dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist