Ovocný zákusok

Rezy z drobného ovocia (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný zákusok som urobila z mrazeného drobného ovocia: maliny, černice, červené a čierne ríbezle.

20
porcií
40 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila.
  3. Oba korpusy sa piekli 10 min a ešte za horúca som stiahla z nich kožu.
  4. Za horúca to ide veľmi ľahko, prstami chytím na jednej strane a jedným ťahom ju odstránim. Oba korpusy sa chladili na mriežke.
  5. Pripravím si najprv vanilkový krém, ten potrebuje stuhnúť v chladničke. Robím to tak, že rajnicu s pudingom ponorím do studenej vody a mám to omnoho rýchlejšie.
  6. Zatiaľ maslo s cukrom vymiešam do peny. Potom po lyžičke pridávam vychladnutý puding a napokon pridám orechový likér a všetko spolu vyšľahám.
  7. Krém odložím do chladničky, ale odoberiem z neho tretinu a tú nechám v chladničke až do druhého dňa.
  8. Na podnos si pripravím prvý korpus. Do rajnice dám drobné ovocie zohrievať. V 300 ml vody vymiešam malinový puding, pridám vanilkové cukre a 7 PL detskej krupice a začnem všetko spolu variť. Keď začne hustnúť, ešte horúci krém postupne ukladám na pripravený korpus, tak že najprv uložím jednu časť a tam kde som začala je už vlažný a zase ukladám ďalší rad. Dám do chladničky stuhnúť.
  9. Ešte na vlažný krém natriem vanilkový krém...
  10. ... a ihneď položím druhý korpus a dám zaťažený 4 kg cukru do chladničky na noc.
  11. Na druhý deň korpus potriem horúcim drienkovým lekvárom a natriem odložený krém a opäť musí do chladničky, aby bol dostatočne vychladený pre navrstvením šľahačky. Smotamu s cukrom a Smetafixom vyšľahám a natriem na koláč. Opäť putuje do chladničky.
  12. Zákusok krájam horúcim nožom. Posypala som ho strúhanou bielou aj horkou čokoládou. Prajem vám dobrú chuť.