Višňový zákusok
Višňový zákusok

Rezy s najchutnejšou kombináciou orechov a višní

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 1. septembra 2021

Zákusok pozostáva z orechových plátov s višňami a mimoriadne jemného krému s voňavým vaječným likérom.
Zdroj: https://youtu.be/n56J0TstkBA

16
porcií
90 minút
príprava
20, 30 minút
na 175 °C

Suroviny

Orechovo-višňový plát:
6 ks
 štipka
100 g
1 PL
100 g
140 g nasekané
300 g zavárané v sladko-kyslom náleve
Orechový plát:
4 ks
160 g
40 ml
160 g
80 g mleté
10 g
Krém:
6 ks
90 g
350 ml
30 g
20 g
60 ml
150 g
Okrem toho:
200 ml (alebo džús)




Postup

  1. 1

    Orechovo-višňový plát: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom. Primiešať škrob, múku a nakoniec najemno nasekané orechy. Orechové cesto naliať na plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie, rozložiť višne a piecť 20 minút pri 175 °C.

  2. 2

    Orechový plát: Bielky vyšľahať s cukrom do hustej peny. Pokračovať v šľahaní a postupne pridať žĺtky a ostatné suroviny (mlieko, múku a prášok do pečiva). Cesto má byť homogénne. Nakoniec pridať mleté orechy a dôkladne premiešať. Cesto naliať na plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie a piecť 30 minút pri 175 °C.

  3. 3

    Krém: Vyšľahať žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridať škrob, mlieko a dôkladne premiešať. Zmes priviesť na miernom ohreve k varu, variť cca 3-4 minúty. Potom pridať likér, dobre premiešať a znova priviesť k varu a nechať vychladnúť. Maslo vyšľahať. Po malých častiach pridať vychladnutý krém s likérom a dôkladne premiešať.

  4. 4

    Orechovo-višňový a orechový pláty rozrezať naprieč na 2 časti. Výsledný rozmer hotového zákuska bude 17,5x25 cm. Zostaviť zákusok v poradí: orechový plát - 1/3 krému - orechovo-višňový plát - 1/3 krému - orechovo-višňový plát - 1/3 krému - orechový plát. Všetky pláty pred zostavovaním navlhčiť višňovým nálevom alebo džúsom. Zákusok uložiť do chladničky na 12 hodín a ozdobiť podľa želania.

  5. 5

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/n56J0TstkBA

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia