Rezy s jablkovou plnkou fotorecept
Foto: ancicka
Jemné ako pavučinka.
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
1/2 ks |
|
450 g |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
1 kg (očistené) |
|
200 g |
|
1 téglik |
|
125 g |
|
150 g (sekané) |
|
1,5 - 2 ks |
|
Postup
-
1
Maslo, vajcia a cukor vyšľahať,
-
2
pridať Zl. klas a múku. Nechať asi 51 g na hnetenie na dosku.
-
3
Cesto spracovať, zabaliť do mikroténu a odložiť na niekoľko hodín do chladničky, aby stuhlo.
-
4
Potom rozdeliť na 3 časti
-
5
a vyvaľkať asi vo veľkosti 25 x 25 cm a uložiť na vymastený plech. Piecť 7 - 10 min. Pri vyberaní dať pozor, lebo cesto je veľmi krehké alebo každé cesto upiecť na inom plechu a nechať vycladnuť.
-
6
Jablká rozvariť s cukrom, pridať smotanu. Variť na miernom ohni, zavariť Zl. klas 1,5 - 2 ks podľa toho koľko jablká pustia šťavu
-
7
Pridať maslo,orechy a zamiešať, aby sa vstrebalo do plnky.
-
8
Väčšu časť plnky rozotrieť na dva pláty, trochu plnky nechať na vrch. POZOR! Pri prekladaní TREBA SI POMôCŤ NEJAKÝM KARTÓNOM, ABY SA CESTO NEPOLÁMALO, LEBO JE KREHKÉ.
-
9
Vrch posypať orechami a nechať odstáť v chlade, stuhnuť do druhého dňa.
Terinka55 dnes 06:35,Cesminaz dnes 17:52,dakujem za komentíky a prajem všetkím požehnané a milostiplné sviatky.
Inak s cestom sa mi veľmi dobre za surova pracovalo, no a po upečení to chce skutočne len trošku trpezlivosti, aby sa krehké pláty nepolámali, ale nie je to nič hrozné :-) Pekný deň! :-)
paráda.Pozdravujem!