Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Rezy s jablkovou plnkou fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 14. apríla 2017
Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept)
Foto: ancicka

Jemné ako pavučinka.

40 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
2 ks
štipka
1/2 ks
450 g
2 ks
Plnka:
1 kg (očistené)
200 g
1 téglik
125 g
150 g (sekané)
1,5 - 2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo, vajcia a cukor vyšľahať,

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridať Zl. klas a múku. Nechať asi 51 g na hnetenie na dosku.

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto spracovať, zabaliť do mikroténu a odložiť na niekoľko hodín do chladničky, aby stuhlo.

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom rozdeliť na 3 časti

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a vyvaľkať asi vo veľkosti 25 x 25 cm a uložiť na vymastený plech. Piecť 7 - 10 min. Pri vyberaní dať pozor, lebo cesto je veľmi krehké alebo každé cesto upiecť na inom plechu a nechať vycladnuť.

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jablká rozvariť s cukrom, pridať smotanu. Variť na miernom ohni, zavariť Zl. klas 1,5 - 2 ks podľa toho koľko jablká pustia šťavu

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridať maslo,orechy a zamiešať, aby sa vstrebalo do plnky.

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Väčšu časť plnky rozotrieť na dva pláty, trochu plnky nechať na vrch. POZOR! Pri prekladaní TREBA SI POMôCŤ NEJAKÝM KARTÓNOM, ABY SA CESTO NEPOLÁMALO, LEBO JE KREHKÉ.

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vrch posypať orechami a nechať odstáť v chlade, stuhnuť do druhého dňa.

    Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené, Varené

Diskusia k receptu

xenia64
Hneď si ho dávam do KK, jablkových nikdy nie je dosť a ďaaakujeeem. Želám pekné sviatky.
xenia64
V surovinách na cesto píšeš 2x Zlatý klas, v popise na plnku nie je, ale dávaš ho do plnky. Spolu 3 ZK, alebo jeden a jeden? ďakujem
ancicka
@Xenia64 (15.4.2017 13:09) Samozrejme,že ide aj tam,opravím,dakujem za upozornenie,zabudla som.

Terinka55 dnes 06:35,Cesminaz dnes 17:52,dakujem za komentíky a prajem všetkím požehnané a milostiplné sviatky.
haji
Hmm, zajímavé rezy! Nějak mi receptík unikl, určo musí být výborné chuti. Jsi šikulka, milá @Ancicka !
katka78
@Ancicka , ďakujem pekne za recept! Tieto rezy sú skutočne jemné ako píšeš v úvode - samozrejme, po odležaní. Chuťovo výborné, kyslá smotánka v plnke ich výborne osvieži - ja nie som práve cukrárka, takúto plnku som nepoznala. Vďaka za recept, u nás v rodine si všetci ochutnávači pochvaľovali.
Inak s cestom sa mi veľmi dobre za surova pracovalo, no a po upečení to chce skutočne len trošku trpezlivosti, aby sa krehké pláty nepolámali, ale nie je to nič hrozné :-) Pekný deň! :-)