Rezne zo sviečkovice s bernskou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup- Na bernskú omáčku zmiešame víno, ocot, šalotku, korenie, estragón, tymian, petržlenovú vňať a kajenské korenie a varíme pri vysokej teplote vo vodnom kúpeli. Varíme, až kým sa množstvo nezredukuje na polovicu, potom odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Zmes vrátime na mierny plameň a za stáleho miešania pridáme žĺtky a rozpustené maslo a dôkladne miešame. Zmes sa nesmie zraziť. Dochutíme soľou a korením, môžeme pridať viac kajenského korenia, ak treba. Omáčku je dobré udržiavať teplú na miernom vodnom kúpeli až pokým sa nepodáva.
- Plátkami slaninky obalíme medailóniky zo sviečkovice a opečieme ich na panvičke s maslom. Na prípravu mäsa medium rare opekáme päť minút z každej strany.
- Podávame s bernskou omáčkou preliatou cez medailóniky.
|