Rezne zo sviečkovice s bernskou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na bernskú omáčku zmiešame víno, ocot, šalotku, korenie, estragón, tymian, petržlenovú vňať a kajenské korenie a varíme pri vysokej teplote vo vodnom kúpeli. Varíme, až kým sa množstvo nezredukuje na polovicu, potom odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Zmes vrátime na mierny plameň a za stáleho miešania pridáme žĺtky a rozpustené maslo a dôkladne miešame. Zmes sa nesmie zraziť. Dochutíme soľou a korením, môžeme pridať viac kajenského korenia, ak treba. Omáčku je dobré udržiavať teplú na miernom vodnom kúpeli až pokým sa nepodáva.
  2. Plátkami slaninky obalíme medailóniky zo sviečkovice a opečieme ich na panvičke s maslom. Na prípravu mäsa medium rare opekáme päť minút z každej strany.
  3. Podávame s bernskou omáčkou preliatou cez medailóniky.