Rezeň v korenistej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Šampiňóny alebo namočené
huby a šunku nakrájame
na rezance, kyslú uhorku
nadrobno. Rezne naklepeme,
osolíme a okoreníme.
- Maslo
roztopíme, rezne zľahka
zaprášime múkou a do
chrumkava opečieme. Vyberieme
a odložíme na teplé
miesto.
- Do výpeku dáme
nakrájané suroviny a krátko
opražíme. Podlejeme vývarom
a prilejeme smotanu na
šľahanie.
- Pridáme korenie
a rascu, pričom najmä mletým
čiernym korením nešetríme.
Vložíme rezne a prikryté
dusíme domäkka na
miernom ohni. Podlievame
podľa potreby.
- Rezne podávame
s korenistou omáčkou
a vhodnou prílohou sú
halušky či iná cestovina.
|