Rezeň na pekáči

Autor receptu: komodor

Tento recept mám už 30 rokov a dala mi ho moja krsná mama v Hlohovci. Nepripravujem ho často, ale vždy chutí vynikajúco.

30 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Hovädzie mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na olejom vymastený pekáč.
  2. Bôčik zomelieme, okoreníme, osolíme a pridáme horčicu. Párky nakrájame na kolieska, varené vajcia na kocky a pridáme k bôčiku. Pridáme 2 surové vajcia a hmotu dobre premiešame. Hotovú hmotu navrstvíme rovnomerne na každý rezeň. Povrch potrieme surovým vajcom, podlejeme 1 dcl vína a pečieme v rúre. Občas podlejeme troškou vody. Pred dopečením podlejeme zvyšným vínom.
  3. Podávame so zemiakmi alebo studené s chlebom