Restovaná zeleninka s polentou

Autor receptu: alzbetty

Priznávam, že toto nebola veru štedrá večera, zato odľahčený vianočný obed :-) jednoduchý chutný, rýchly, zdravý

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vývar zvaríme a postupne do neho primiešame polentu tak, aby bola hustá. Nakoniec vmiešame nasekané arašidy a polentu natrieme v hrubšej vrstve na pekáč.
  2. Na oleji opečieme cibuľu, pridáme zeleninu a restujeme domäkka. Ochutíme soľou, korením, bazalkou a vmiešame nasekaný cesnak. Na záver pridáme kukuricu. Potom ochutíme trochou citrónovej šťavy.
  3. Vychladnutú polentu nakrájame na kúsky a podávame k zelenine. Posypeme vňaťou.
  4. Jedlo vyjde tak pre dvoch stravníkov, ale keďže som toho akosi uvarila dosť a nikto okrem mňa nebol ochotný prvýkrát testovať prípravu polenty, bola som nútená to všetko spratať ale šťastlivo som sa nasýtila :-)