Restovaná zeleninka s polentou
Autor receptu: alzbetty
Priznávam, že toto nebola veru štedrá večera, zato odľahčený vianočný obed :-) jednoduchý chutný, rýchly, zdravý
1-2 porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vývar zvaríme a postupne do neho primiešame polentu tak, aby bola hustá. Nakoniec vmiešame nasekané arašidy a polentu natrieme v hrubšej vrstve na pekáč.
- Na oleji opečieme cibuľu, pridáme zeleninu a restujeme domäkka. Ochutíme soľou, korením, bazalkou a vmiešame nasekaný cesnak. Na záver pridáme kukuricu. Potom ochutíme trochou citrónovej šťavy.
- Vychladnutú polentu nakrájame na kúsky a podávame k zelenine. Posypeme vňaťou.
- Jedlo vyjde tak pre dvoch stravníkov, ale keďže som toho akosi uvarila dosť a nikto okrem mňa nebol ochotný prvýkrát testovať prípravu polenty, bola som nútená to všetko spratať ale šťastlivo som sa nasýtila :-)