Kokosová roláda
Red Velvet roláda s kokosovým krémom
Autor receptu: theflyingbaker
Neodolateľná chuť... vhodná aj na vianočný stôl.
10-12 porcií |
30-40 minút príprava |
17-20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Do misy preosejte múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. V ďalšej mise šľahajte 5 minút vajcia, pridajte cukor a šľahajte, kým nevznikne nadýchaná pena. Postupne zašľahajte olej, cmar rozmiešaný s farbou (jej množstvo závisí od intenzity, akú chcete dosiahnuť), vanilkový extrakt a ocot. Nakoniec vmiešajte múčnu zmes.
- Hlboký plech vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Rovnomerne ho roztrite a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 17 až 20 minút.
- Keď sa korpus dopečie, posypte ho práškovým cukrom, zakryte čistým papierom na pečenie, preklopte ho a zrolujte. Nechajte vychladnúť a odrolujte.
- Krém: Kokosovú smotanu (hustú časť z plechovky kokosového mlieka) vyšľahajte spolu s mascarpone a cukrom na hladký krém. Podľa chuti pridajte strúhaný kokos.
- Celý korpus potrite vrstvou džemu. Môžete ho rozmixovať s horúcou vodou, aby lepšie vsiakol a ľahšie sa roztieral. Vrstva by nemala byť prehnane hrubá, aby sa potom džem nemiešal s krémom pri jeho nanášaní.
- Naneste krém, korpus zrolujte a ľahko potrite krémom aj zvonka. Posypte kokosom. Nechajte stuhnúť v chladničke. Pred podávaním roládu ozdobte lyofilizovanými malinami.