Red Velvet Cake

cookeatlove - fotkaCookeatlove, 31. októbra 2014 22:09
Ďalšie recepty »
Red Velvet CakeFoto: cookeatlove

Klasický americký koláč ktorý si postupne nachádza cestu aj k nám. Red velvet cake. Napriek tomu že je považovaný za typický a tradičný pre juh Spojených Štátov, a je pre neho charakteristická nezameniteľná jemnosť a vláčnosť, neexistuje žiadny jediný a originálny recept a zároveň všetci majú svoj jediný a pravý. Ak máte chuť na americkú klasiku, najjemnejší koláč aký som kedy jedla, tak smelo do toho!

12
porcií
120 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 ml
250 ml (ja som použila kokosový)
2 ks
100 ml
1 ČL
1 ČL
2 PL
1 ČL
1 ks
1 ČL
Krém:
500 g
1 ks
30 g
250 ml
1 ks
2 PL
1 PL
zopár (alebo iné ovocie)
A kto to rád červené:
2 - 6 PL (záleží od toho akú chcete mať intenzitu farby)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Múku, sódu, prášok do pečiva, soľ a kakao dobre premiešajte. Rozdeľte vanilkový lusk na polovicu, vyškrabte semienka. Olej dobre vymiešaje s cukrom, pridajte vajíčka, cmar, vanilku a ak chcete, v tejto chvíli pridajte aj červené potravinárske farbivo. Pridajte kávu a ocot.

  2. 2

    Zmiešajte suché ingrediencie s mokrými, suché postupne vsypávajte do mokrých a miešajte kým nebudú v ceste žiadne hrudky. Rozdeľte cesto na štvrtiny, každú vylejte do vymazanej a múku vymazanej tortovej formy a pečte asi 15 minút na 180°C – samozrejme záleží od vašej trúby. Hlavne nech sa cesto nelepí na špajdľu. Nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Na krém si zohrejte tri štvrtiny mlieka, jednu štvrtinu dôkladne vymiešajte s cukrom, múkou, vajíčkom a semienkami z vanilkového lusku. Keď sa mlieko začne variť, pridajte zvyšok mlieka s cukrom, múkou, vajíčkami a vanilkou. Miešajte nad plameňom do zhustnutia. Po uvarení pridajte kúsok masla. Keď puding trochu vychladne, opatrne primiešajte mascarpone, tak aby zbytočne nezredlo.

  4. 4

    Cesto potrite krémom, preložte cestom, potrite krémom a poskladajte koláč. Ak sa vám cesto podarilo, kľudne si spravte takzvaný naked cake – bez krémom potretých alebo ozdobených bokov. Ja som ich natrela krémom, a obložila čokoládovými ozdobami. Na vrch koláča poukladajte černice. Tie slúžia nielen ako ozdoba, ich kyslá chuť sa krásne dopĺňa s vanilkovým krémom a hutnou kakaovou chuťou cesta. Enjoy!

  5. 5

    Pre viac čerstvých domácich receptov každý týždeň kliknite na: http://cookeatlove.eu/

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist