Red Velvet Cake

cookeatlove - fotkacookeatlove, 31. októbra 2014
Red Velvet Cake
Foto: cookeatlove

Klasický americký koláč ktorý si postupne nachádza cestu aj k nám. Red velvet cake. Napriek tomu že je považovaný za typický a tradičný pre Zobraziť celý popisKlasický americký koláč ktorý si postupne nachádza cestu aj k nám. Red velvet cake. Napriek tomu že je považovaný za typický a tradičný pre juh Spojených Štátov, a je pre neho charakteristická nezameniteľná jemnosť a vláčnosť, neexistuje žiadny jediný a originálny recept a zároveň všetci majú svoj jediný a pravý. Ak máte chuť na americkú klasiku, najjemnejší koláč aký som kedy jedla, tak smelo do toho!

12
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 ml
250 ml (ja som použila kokosový)
2 ks
100 ml
1 ČL
1 ČL
2 PL
1 ČL
1 ks
1 ČL
Krém:
500 g
1 ks
30 g
250 ml
1 ks
2 PL
1 PL
zopár (alebo iné ovocie)
A kto to rád červené:
2 - 6 PL (záleží od toho akú chcete mať intenzitu farby)




Postup

  1. 1

    Múku, sódu, prášok do pečiva, soľ a kakao dobre premiešajte. Rozdeľte vanilkový lusk na polovicu, vyškrabte semienka. Olej dobre vymiešaje s cukrom, pridajte vajíčka, cmar, vanilku a ak chcete, v tejto chvíli pridajte aj červené potravinárske farbivo. Pridajte kávu a ocot.

  2. 2

    Zmiešajte suché ingrediencie s mokrými, suché postupne vsypávajte do mokrých a miešajte kým nebudú v ceste žiadne hrudky. Rozdeľte cesto na štvrtiny, každú vylejte do vymazanej a múku vymazanej tortovej formy a pečte asi 15 minút na 180°C – samozrejme záleží od vašej trúby. Hlavne nech sa cesto nelepí na špajdľu. Nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Na krém si zohrejte tri štvrtiny mlieka, jednu štvrtinu dôkladne vymiešajte s cukrom, múkou, vajíčkom a semienkami z vanilkového lusku. Keď sa mlieko začne variť, pridajte zvyšok mlieka s cukrom, múkou, vajíčkami a vanilkou. Miešajte nad plameňom do zhustnutia. Po uvarení pridajte kúsok masla. Keď puding trochu vychladne, opatrne primiešajte mascarpone, tak aby zbytočne nezredlo.

  4. 4

    Cesto potrite krémom, preložte cestom, potrite krémom a poskladajte koláč. Ak sa vám cesto podarilo, kľudne si spravte takzvaný naked cake – bez krémom potretých alebo ozdobených bokov. Ja som ich natrela krémom, a obložila čokoládovými ozdobami. Na vrch koláča poukladajte černice. Tie slúžia nielen ako ozdoba, ich kyslá chuť sa krásne dopĺňa s vanilkovým krémom a hutnou kakaovou chuťou cesta. Enjoy!

  5. 5

    Pre viac čerstvých domácich receptov každý týždeň kliknite na: http://cookeatlove.eu/

Diskusia k receptu

tati2008
@Cookeatlove ,treba dopísať k surovinám,že aj,,červ.potrav.farbivo" a to je pre tento koláč dôležité.Je neskoro ak sa ide piecť a nemáme ho doma.
jenny4
Pokiaľ ja viem, tak ak je kvalitné kakao, tak chemickou reakciou so sódou bikarbónou sa vytvorí typická červená farba
kukulienka71
videla som video s prípravou tejto torty, tam pridávali dosť veľa farbiva, ale bolo to úplne krásne v kombinácii s bielou.
cookeatlove
Dakujem za komentare! Farbivo pridam aj ked nemusi byt, ak si chcete precitat viac o historii kolacika a farbive, chodte na cookeatlove.eu, tam sa tomu trosku venujem a je to celkom usmevne :-)
@babav tiez vyzera super!
tanicena
Prave som ho upiekla ale ako cupcakes. Cesto je naozaj fantasticke! Dakujem
cookienka
@cookeatlove chcela by som sa spýtať, chystám sa piecť koláč , treba piecť tak oddelene , alebo možem dať do formy a po upečení rozkrojiť? dakujem za odpoveď.
mariana1982
delikatesne, piekla som vcelku pod alobalom hodinu. do plnky staci polovicu mascarpone. PDP som nedala lebo som nemala ale cesto napuchlo aj so sodou pekne, ocervenelo aj bez farby. je to super kolac chutovo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia