Foto: cookeatlove
Klasický americký koláč ktorý si postupne nachádza cestu aj k nám. Red velvet cake. Napriek tomu že je považovaný za typický a tradičný pre Zobraziť celý popisKlasický americký koláč ktorý si postupne nachádza cestu aj k nám. Red velvet cake. Napriek tomu že je považovaný za typický a tradičný pre juh Spojených Štátov, a je pre neho charakteristická nezameniteľná jemnosť a vláčnosť, neexistuje žiadny jediný a originálny recept a zároveň všetci majú svoj jediný a pravý. Ak máte chuť na americkú klasiku, najjemnejší koláč aký som kedy jedla, tak smelo do toho!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
250 ml |
|
250 ml (ja som použila kokosový) |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
500 g |
|
1 ks |
|
30 g |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
zopár (alebo iné ovocie) |
|
A kto to rád červené: | |
2 - 6 PL (záleží od toho akú chcete mať intenzitu farby) |
|
Postup
-
1
Múku, sódu, prášok do pečiva, soľ a kakao dobre premiešajte. Rozdeľte vanilkový lusk na polovicu, vyškrabte semienka. Olej dobre vymiešaje s cukrom, pridajte vajíčka, cmar, vanilku a ak chcete, v tejto chvíli pridajte aj červené potravinárske farbivo. Pridajte kávu a ocot.
- 2
Zmiešajte suché ingrediencie s mokrými, suché postupne vsypávajte do mokrých a miešajte kým nebudú v ceste žiadne hrudky. Rozdeľte cesto na štvrtiny, každú vylejte do vymazanej a múku vymazanej tortovej formy a pečte asi 15 minút na 180°C – samozrejme záleží od vašej trúby. Hlavne nech sa cesto nelepí na špajdľu. Nechajte vychladnúť.
- 3
Na krém si zohrejte tri štvrtiny mlieka, jednu štvrtinu dôkladne vymiešajte s cukrom, múkou, vajíčkom a semienkami z vanilkového lusku. Keď sa mlieko začne variť, pridajte zvyšok mlieka s cukrom, múkou, vajíčkami a vanilkou. Miešajte nad plameňom do zhustnutia. Po uvarení pridajte kúsok masla. Keď puding trochu vychladne, opatrne primiešajte mascarpone, tak aby zbytočne nezredlo.
- 4
Cesto potrite krémom, preložte cestom, potrite krémom a poskladajte koláč. Ak sa vám cesto podarilo, kľudne si spravte takzvaný naked cake – bez krémom potretých alebo ozdobených bokov. Ja som ich natrela krémom, a obložila čokoládovými ozdobami. Na vrch koláča poukladajte černice. Tie slúžia nielen ako ozdoba, ich kyslá chuť sa krásne dopĺňa s vanilkovým krémom a hutnou kakaovou chuťou cesta. Enjoy!
- 5
Pre viac čerstvých domácich receptov každý týždeň kliknite na: http://cookeatlove.eu/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/velvet-cake-fotorecept/13584-re...
@babav tiez vyzera super!