Velvet cake fotorecept

babav - fotkababav, 30. januára 2011
Velvet cake (fotorecept)
Foto: babav

Mala som v umysle upiect fialovu tortu z prirodnych surovin ,bez cukrarskych farieb. Po upeceni ma cokoladovu farbu,treba zmensit davku kakaoveho prasku,ale je Zobraziť celý popisMala som v umysle upiect fialovu tortu z prirodnych surovin ,bez cukrarskych farieb. Po upeceni ma cokoladovu farbu,treba zmensit davku kakaoveho prasku,ale je vlacna a jemna ako zamat(velvet).

8-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 1/4 salky
3 ks, celé
1/2 salky
1 1/2 salky
1/2 cl
1 cl
3/4 salky
1 1/2 cl
1 1/2 salky
Plnka:
25 dkg
10 dkg
25 dkg
1 cl




Postup

  1. 1

    Zavarenu cviklu rozmixujeme na pyre,potrebujeme 1 1/4 salky.

    Velvet cake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odmeriame si ostatne suroviny:

    Velvet cake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia vyslahame s cukrom do peny,prislahame olej ,sol ,vanilku a cviklu.

    Velvet cake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Muku ,kakaovy prasok a sodu bikarbonu preosejeme a postupne primiesame k vyslahanej tekutine.

    Velvet cake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotove cesto vylejeme do okruhlej vymastenej a mukou vysypanej formy .Pecieme 45 minut v rure zohriatej na 180 stupnov C. Upecenu tortu vyklopime a nechame vychladnut.

    Velvet cake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na krem potrebujeme:

    Velvet cake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuty korpus natrieme malinovym dzemom a ozdobime plnkou.Boky oblepime mandlovymi lupienkami.Odlozime na par hodin do chladu .Krajame na rezy a servujeme samostatne ,

    Velvet cake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    alebo s cerstvym ovocim.

    Velvet cake (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tarka17
no nádherná a myslím aj výborná, vyskúšam.........
dorisa
Zaujímjave, to som ešte nepočula o pečení z cvikle. Tortička je krásna.
tinca
@babav akurát si dávam kávičku vieš ako by bodla, kráásna je
jatanika
mám pár dní "odložený v záložkách" koláč z cvikly... ale tá je uvarená bez soli, v pare... nevadí tá sterilizovaná? býva aj iná než v sladkokyslom náleve so soľou?
babav
@jatanika , cvikla bola sladkokysla a v recepte sa ziadala aj stava ,
inac neviem ako by si z nej urobila kasovitu hmotu,snad ak pridas do mixera troska vody(?!)
sovka62
Vážne sladkokyslá cvikla? Aj ja som nad tým nálevom dumala. Stojí za vyskúšanie, vyzerá dobre.
babav
@sovka , pouzila som cviklu nalozenu v pohari zrejme urcenu na zakusky a bola som milo prekvapena ,aky ucinok mala na vyslednu chut a strukturu torty.Jedine ma sklamala farba,mala byt fialova .Urcite si recept zopakujem a budem kontrolovat farbu mnozstvom kakaoveho prasku.Myslim ,ze meranim salkou sa ho uslo
do cesta viacej ako sa ziadalo.
jatanika
ak to bola cvikla na zákusky, možno ten nálev bol trochu iný, než sme zvyknutý u nás... každopádne je to veľmi zaujímavé... rada skúšam nové veci a upiecť koláčik s cviklou určite skúsim...
martahu60
chcem sa opýtať neda sa ten kakaový prášok niečim iným nahradiť, ja nemôžem kakao?
porzellanka
@babav pozri sa prosim na zlozenie nalevu... co tam pisu, ake prisady. u nas by som tu cviklu hadam mala dostat, rozhodne ten cake musim vyskusat. To ruzove na vrchu torty je dzem zmiesany s kremom?
babav
@porzellanka , musis pockat s tym zlozenim nalevu ,kupila som iba jeden pohar ,uz je v recykling.Ano, na vrchu je krem zmiesany s malinovym dzemom;-).
vavan
zaujímavy recept stojí za vyskúšanie.
hannah22
ozaj zaujímavé, cviklu ľubim v každom prevedení .... :))
babav
@porzellanka , tu su ingrediencie v zavarenej cvikle ,ktoru som pouzila do cesta :cvikla,voda,kukuricny syrup s vysokym obsahom fruktozy,ocot a sol.
lucylee
WAW, nádhera a cviklu úplne milujem, na sladko som ešte neskúšala
alexola
dnes som cviklový koláč robila podľa tohto receptu- z domácej zaváranej červenej repy, plnila som ho len lekvárom a poliala čokoládou, mal veľký úspech :)) je výborný, ďakujeme za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia